Statsit

NTAn erottaa muista roolipeleistä ainutlaatuiset hahmojen statsit. Statsit tuovat aimo annoksen taisteluhenkeä ja koukuttavuutta peliin. Statsit kulkevat koko ajan hahmosi mukana ja saat itse kehittää niitä haluamaasi suuntaan pelin edetessä. Statseja on kolme ja ne ovat:

Hp
Ch
Nopeus

Aloittaessasi ensimmäisellä hahmollasi, sinulla on käytössä 25 statsipistettä, jotka saat jakaa haluamallasi tavalla. Esim. 10hp ja 15ch. Perusnopeus on jokaisella aloittaessa 1

HP

Hp eli kestävyys kertoo nimensä mukaisesti hahmon kestävyyden tai elinvoiman. Kestävyys määrää, kuinka paljon hahmosi pystyy ottamaan vahinkoa eri hyökkäyksistä. Kestävyyden laskiessa lähelle nollaa hahmo on yleensä erittäin pahasti loukkaantunut. Kestävyyden laskiessa nollaan hahmo joko kuolee tai menee tajuttomaksi, ellei paikalla satu olemaan lääkintäninjaa.

Huomaa, että hp:n laskeminen vaikuttaa hieman eri tavalla eri hahmoihin. Jos esim. 15 hp:ta omaava hahmo saa osuman 10 damagea tekevästä tulipallosta, kärsii hän pahoja vammoja. Jos taas 200 hp:n hahmo saa osuman kyseisestä tulipallosta, kärsii hän vain pieniä palovammoja.

CH

Ch eli chakra kertoo luonnollisesti hahmollasi olevan chakran määrän. Jutsut kuluttavat chakraa, korkeamman tason jutsut alempia tasoja enemmän. Chakran kuluessa hahmosi myös väsyy. Chakran laskiessa nollaan hahmosi ei voi käyttää jutsuja ja on lähes pyörtymispisteessä.

Nopeus

Nopeus ilmaisee hahmosi fyysistä nopeutta eli kuinka nopeasti hän pystyy liikkumaan, iskemään, torjumaan ja väistelemään. Nopeuteen vaikuttavat monet asiat, kuten ninjataso, hahmon taistelutyyli ja erilaiset jutsut. Taulukko hahmojen perusnopeudesta eri tasoilla:

Genin: 1 (jokainen aloittaa nopeudella 1)
Chuunin: 3
Tõkubetsu Jounin: 7
Jounin: 11

Hahmon nopeutta voi nostaa entisestään mm. ottamalla nopeuteen liittyviä etuja eri tasoilla, käyttämällä jalkapainoja kuten Rock Lee tai aktivoimalla chakraportteja. Jutsujen ja esineitten vaikutuksen hahmon nopeuteen näkee aina niiden kuvauksesta.

Miten nopeus sitten käytännössä määritellään? Hahmojen väliset nopeuserot paljastavat, miten hyvin hahmot pärjäävät toisiaan vastaan lähitaistelussa. Jos nopeusero on luokkaa 2-3, ovat hahmot vielä suhteellisen tasaisia lähitaistelussa, mutta nopeuseron noustessa yli viiden, on toisella hahmolla jo selvä etu. Jos nopeusero on 10:n luokkaa, ei hitaammalla hahmolla ole mitään mahdollisuuksia nopeuden suhteen lähitaistelussa tai liikkumisessa ja nopeuseron kasvaessa vielä suuremmaksi, alkaa hitaammalla olla jo vaikeuksia pysyä silmillään toisen perässä.

Huom! Nopeudessakin ninjojen taso vaikuttaa asiaan. Esim. 5 pisteen nopeusero on jo erittäin selvä genin-tason ninjoilla, muttei vaikuta niin dramaattisesti jounin-tason ninjoihin.

Statsien käyttö

Aina tehtäviä tehdessä hahmon statsit merkataan selkeästi viestin loppuun! Statsit merkitään yleensä muodossa:

Hp: x
Ch: x
Nopeus: x

Jos siis kärsit vahinkoa, vähennät sen viestin lopussa hp:stasi. Jos käytät jutsuja, vähennät sen chakrastasi. Merkkaa statsit joka viestiin, vaikkeivät ne muuttuisikaan.