Harjoitukset ja ropet

Harjoitukset ovat toinen NTA:n erikoisuus. Harjoituksen ideana on, että kirjoitat vain yhden pitkän viestin, jossa kerrot, miten hahmosi harjoittelee jotain tiettyä jutsua/kestävyyttä/ninjataitojaan yms. Harjoituksen kirjoitettuasi voit pyytää palkintoa sen sanamäärän perusteella.

Huom! Harjoituksessa voi tapahtua muutakin kuin harjoittelua. Riittää että hahmo tavalla tai toisella käyttää harjoiteltavaa tekniikkaa ja että harjoituksessa on vaadittu määrä sanoja.

Harjoitusten sanamäärät:
D: 500
C: 1000
B: 2000
A: 4000
S: 8000

Harjoituksesta saa palkintona VAIN statsit TAI jutsun/esineen. Jos harjoittelet jutsua, saat siihen lisäksi bonuksena yhden ylimääräisen upin.

Esimerkki harjoituksesta:
Kuulustelu (D-harjoitus)

Ropetus

Yleensä roolipelit perustuvat pelkkään hahmojen sosiaalisen vuorovaikutukseen, kuten keskusteluun. NTA eroaa kuitenkin perinteisistä ropeista tehtävä- ja statsisysteemeillään, joten foorumilla on kehitetty oma taistelun ulkopuolista kanssakäyntiä kuvaava asia, ropetus.

Ropetuksessa kaksi tai useampi hahmoa tekevät ikään kuin tehtävän, johon ei kuitenkaan sisälly yleensä taistelua, vaan keskustelua, yhdessäoloa jne. Ropeissa on siis yleensä rauhallisempi tunnelma ja viestit ovat monesti normaalia tehtäviä pidempiä sekä kuvailevimpia. Ropetus keskittyy siis tehtäviä enemmän hahmojen välisten suhteiden syventämiseen ja yleiseen tarinankerrontaan joskin nämä ovat tietenkin keskeinen osa hyvän pelaajan tavallisiakin tehtäviä.

Foorumilla on käytössä systeemi, jonka avulla ropettamisesta palkitaan. Palkintoja saa kirjoittamiesi viestien sanamäärien perusteella.

Eri tason palkintoja saa seuraavanlaisilla sanamäärillä:
D: 750
C: 1500
B: 3000
A: 6000
S: 12000

Sanamäärään lasketaan siis yhteen kaikkien viestiesi sanat aiheessa. Jos kirjoitat ropeen esim. kolme viestiä, joista jokainen on 300 sanan mittainen se on yhteensä 900 sanaa ja olet oikeutettu D-palkintoon.

Ropesta saa palkintona VAIN statsit TAI jutsun/esineen. Et saa siis molempia yhdestä ropesta! Yleisesti ropesta otetaan vain statseja. Jos haluat jutsun/esineen, ropen sisällön olisi syytä liittyä siihen jotenkin. Jos esim. toinen hahmo luovuttaa hahmollesi ropessa miekan, voit pyytää sitä palkintona.

Esimerkki ropesta:
Jälleennäkeminen

Harjoitusten ja ropejen palkinnot

D-harjoitus/rope: 1 statsi
C-harjoitus/rope: 2 statsia
B-harjoitus/rope: 4 statsia
A-harjoitus/rope: 8 statsia
S-harjoitus/rope: 20 statsia