Chakraelementit

Luodessa hahmoa yksi kohta on chakraelementti, joka kuvastaa hahmosi taistelukykyjä ja ehkä luonnetakin, siksi kannattaa harkita ensimmäisen elementin valitsemisessa. Chakraelementtejä on viisi ja ne ovat:

Tuli
Vesi
Tuuli
Tuuli
Maa
Sähkö

Moni ninjutsu hyödyntää jotakin näistä elementeistä ja jokainen ninja on parempi jossain tietyssä elementissä heti syntyessään, eli siksi yksi elementti pitää valita heti hahmoa luodessa. Poikkeuksena tietenkin kekkei genkain eli bloodlinen omaavat ninjat, joilla chakraelementtejä on syntyessään kaksi, joten kekkei genkain omaavat hahmot saavat käyttöönsä molemmat elementit, joiden kanssa ovat syntyneet. (Esim. Hyouton = vesi + tuuli.) Poikkeuksia ovat kuitenkin erilaiset silmäbloodlinet, kuten sharingan ja byakugan, jotka eivät koostu kahdesta elementeistä. Tällaisen poikkeuksellisen verilinjan omaavilla on syntyessään vain yksi elementti kuten kaikilla muillakin.

Myöhemmin hahmon kehittyessä Jounin tasolle, voi myös harjoitella toisen elementin ja Sannin-tasolla lisää. Muistakaa, että jokaisella on chakralementti, vaikka he olisivatkin taijutsuun erikoistuneita.