Roolipeli?

Jos et ole pelannut roolipelejä foorumilla aikaisemmin, lue tämä osio huolella läpi. Muussa tapauksessa riittää, että silmäilet vain tärkeimmät pointit ja jatkat eteenpäin.

Sanastoa

Autohit
Tämä tarkoittaa vastapelaajan hahmon ohjaamista. Pelaaja ei voi päättää, mitä vastapelaajan hahmolle tapahtuu tai mitä tämän hahmo tuntee tai ajattelee ellei niin ole erikseen sovittu tai ellei siihen ole pyydetty lupaa. Suhtautuminen hittaamiseen on kuitenkin pelaajakohtaista. Ohjenuorana tässä kannattaa pitää sitä, että tavallinen kanssakäyminen, kuten taputtaminen olkapäälle, on sallittua ja vain suuremmat toisen pelaajan hahmoon sekaantumiset kannattaa jättää tekemättä.

Munchaus
Tämä tarkoittaa sitä, että pidät hahmoasi voittamattomana. Mikään hahmo ei ole voittamaton, vaikka olisi kuinka hyvä. Jopa kagen voi voittaa taistelussa esimerkiksi ylivoimalla. Jos erimielisyyksiä taistelun lopputuloksesta syntyy, ne ratkaistaan tapauskohtaisesti ylläpidon avustuksella.

Metagame
Tämä tarkoittaa kaikkea sellaista toimintaa, mikä ei vastaa hahmon luonnetta tai sitä että hahmosi tietää asioita joita hänen ei minkään syyn varjolla pitäisi tietää. Hahmot eivät esimerkiksi normaalisti kykene lukemaan toistensa ajatuksia, joten on kummallista jos hahmo X ajattelee jotain ja hahmo Y sitten seuraavassa viestissä kommentoi X:n ajatuksia niin kuin ne olisi puhuttu ääneen.

Jakautuminen
Joissakin peleissä tämä on sallittua, joissakin taas mitä suurin synti, sillä ethän itsekään voi olla monessa paikassa yhtä aikaa. Koska NTA:ssa jokainen peli vaikuttaa hahmon statseihin ja jutsuihin, hahmo saa olla sen vuoksi vain yhdessä topicissa kerrallaan.

Pelijärjestys
Kokeneemmille pelaajille, tämä on jo tuttu, juttua, mutta uusille pelaajille välttämättä ei. Koska samassa topicissa voi olla useampikin pelaaja, peleihin kirjoitetaan vuorotellen. Esim. pelaajat A ja B pelaavat ensin jonkin aikaa kahdestaan. Sitten yhtäkkiä A:n jälkeen vastaakin C joka tulee mukaan peliin. Tämän jälkeen vuorojärjestys on siis A, C ja B.

Peliviestien sisältö
Koska tämä on tarinamuotoinen peli, ideana myös on kirjoittaa puhtaasti tarinamuodossa, eikä esimerkiksi laittamalla hahmojen tekemisiä * -merkkien väliin. Kirjoittaessa myös käytetään normaaleja oikeinkirjoitussääntöjä, esim. hahmojen sanomiset lainausmerkkien sisään, pisteet, pilkut, yhdyssanat jne. Ei kuitenkaan kannata huolestua, kirjoitusvirheitä sattuu itse kullekin, joten ketään ei olla potkimassa pois jos ei nyt ihan täysin virheetöntä kieltä tuottaisikaan.

Peliin kuulumaton, pelaajien välinen viestintä taas merkitään yleensä joko [hakasulkuihin], ((sulkuihin)) tai //kauttaviivoihin// tai miten tahansa muuten, jotta vastapelaaja varmasti ymmärtää sen olevan pelin ulkopuolista tekstiä.

Hahmot saavat vapaasti puhua rumia ja taistella keskenään, mutta jos teksti menee turhan graafiseksi, niin ylläpito tulee puuttumaan asiaan. Rankoista aiheista ja teemoista saa toki pelata, mutta kuvailun on oltava hyvän maun rajoissa.