FAQ

Voinko pelata useassa pelissä yhtä aikaa?
Pääsääntöisesti et, sillä pelissä käyttämiesi statsien määrä riippuu aina siitä millaiset palkinnot olet saanut edellisestä pelistä. Tämän vuoksi yksi hahmo voi olla vain yhdessä pelissä kerrallaan. Poikkeuksen tästä säännöstä muodostavat erilaiset erikoistekniikat kuten kage bunshin jonka avulla hahmo voi tehdä aidon, elävän kloonin itsestään tai Ukon&Sakon bloodline. Jos siis hahmo tekee vaikka kolme kage bunshinia ja jokainen näistä päätyy peliin muiden hahmojen kanssa on hahmolla ja tämän klooneilla käytössään vain kolmasosa hahmon chakrasta. Lisäksi kage bunshineilla on taisteluun joutuessaan riskinä hajota, mikäli ottavat vahinkoa iskuista.

Jos taas haluat tehdä useamman tehtävän kerralla,voit yhdistää kaksi tehtävää yhteen muodostaen yhden vaikeamman tehtävän esim. D/D, josta saa kerralla kaksi palkintoa. Kun yhdistät tehtäviä saat vastaasi yhden todella vahvan vastuksen, jolla on vähintään kahden tehtävän statsit. Toinen mahdollisuus on kaksi vastustajaa yhdessä tehtävässä. Tämä toimii aivan samalla tavalla kuin normaali tehtävä, mutta tälläin NPC saakin ohjata kahta hahmoa yhden sijaan.

Kuoleeko hahmo koskaan vanhuuteen?
Ja pitääkö hahmon ikää välillä nostaa?

Ei, ellet halua. Tämä kuulostaa tyhmältä ja epäaidolta, mutta systeemi menee näin. Pelaaja saa vanhentaa hahmoaan täysin milloin haluaa, kun hän kokee vaikka jonkinlaisen time-skipin tai jos pelaaja pitää tauon. Tämä on kaikkein paras vaihtoehto, koska tuntuu oudolta pitää jotain päivämäärää jolloin hahmot vanhenevat vuodella jne. Suosittelemme kuitenkin seuraamaan hahmoja joiden kanssa oma hahmosi on läheisesti tekemisissä. Jos esim. toinen pelaaja pelaa hahmosi veljellä voi olla hyvä idea sopia yhdessä milloin hahmot vanhenevat, jotta ei pääsisi ihan hirveästi aikaparadokseja syntymään.

Kuinka monta hahmoa saan ottaa pelissä?
Uusille pelaajille raja on 2, sillä statsisysteemimme vuoksi jo kahden hahmon kehittämisessä riittää varmasti yhdelle pelaajalle tekemistä. Kun kuitenkin keräät hieman pelikokemusta, voit myöhemmin pyytää itsellesi lisää hahmoja, kuten monet pelissä jo olevat kokeneemmat pelaajat.

Voiko isomman luokan palkintoja vaihtaa pienenpiin tai toisinpäin?
Isomman luokan palkinnon voi vaihtaa pienempiin palkintoihin. Kahta alemman luokan palkintoa EI voi vahtaa ylempään.

Pitääkö tehtävissä aina olla taistelua?
Kyllä! Mutta taistella ei tarvitse kuitenkaan koko ajan. Tehtävät ovat vain yksi kolmesta tavasta saada palkintoja. Kaksi muuta ovat harjoitukset ja ropettaminen. Näistä voit lukea lisää pelin säännöistä.

Mitä on HP?
HP eli kesätvyyspisteet ilmaisevat hahmosi kestävyyttä. Kun se laskee nollaan, hahmosi joko kuolee tai menee tajuttomaksi tilanteesta riippuen.

Mitä on chakra?
Menetät chakraasi kun käytät erinlaisia jutsuja. Kun sinulla ei ole tarpeeksi chakraa jonkun jutsun käyttämiseen, et voi yksinkertaisesti käyttää sitä. Jos silti päätät tehdä jutsun ja chakrasi menee miinuksen puolelle, hahmosi menee tajuttomaksi.

Säännöissä sanotaan, että toisen hahmoa ei voi tappaa ilman tämän suostumusta ja täällä sanotaan hahmon olevan mahdollista kuolla pisteiden laskiessa nollaan. Eli, jos en halua hahmoni potkaisevan tyhjää, pitääkö minun hommata joku pelastamaan se tai luikkia karkuun, vai joudunko alistumaan hahmoni tuskalliseen pakkokuolemaan?
Juu, pelastuskeino kannattaa hankkia, jollei halua hahmon kuolevan. Ei kannata kuitenkaan huolestua vaikka hahmo häviäsikin. NPC hahmoja ohjaavat pelaajat jättävät kyllä yleensä hahmolle mahdollisuuden selvitä. Tosin NPC hahmon luonteesta ja taustasta riippuen vastapelaaja saattaa olla pakotettu tekemään hahmollesi jotain muuta ikävää, kuten puhkaisemaan esim. hahmosi toisen silmän. Näin hahmollesi koituu häviöstä ikäviä seurauksia, joiden avulla saatat saada mielenkiintoisia tarinankäänteitä kuitenkaan tappamatta hahmoa.

Millä keinoin HP:ta voi palauttaa? Entä voiko HP:tä palauttaa kesken taistelun/tehtävän? Milloin HP on taas täysi?
HP ja chakra palautuvat aina tehtävän jälkeen, mutta jos joku toinen pelaaja hyökkää tehtävääsi, niin et saa statsejasi takaisin ennen kuin sekin taistelu on ohi. Kesken taistelun hp:ta ja chakraa saa takaisin vain lääkintäjutsujen tai pillerien avulla.

Kuinka paljon rautaa voi olla ilmassa kerralla ja miten paljon voi iskuja jaella? Myös damagen ottamisesta olis kiva saada jotain ohjeistusta.
Shuriken: Kerralla voi heittää 1-8 tekee 1-2dmg per kappale.
Kunai: Kerralla voi heittää 1-4. Rekee 2dmg heitettäissä. Lyödessä riippuu miten osuu minimi on 1 pikku raapasu.
Teräaseet: Sama kuin kunailla, voi olla kuolettavampi.
Potkut ja lyönnit riippuvat täysin potkijasta ja osuman voimasta, käyttäkää järkeänne tässä.

Yhden viestin aikana voit lyödä ja potkia muutaman sarjan, heittää välissä kuunain tai pari. Koita olla realistinen ja jos sinun vastustajasi on epärealistinen, älä epäröi valittaa asiasta.

Voiko hahmolle implantata erikoisia ruumiin osia? Esim. Deidaran kädet?
Kyllä voi, jos Sain pajalle asti jaksat matkustaa.