Bleach keskustelu

Tänne voit tehdä animea ja/tai mangaa käsittelevät keskustelut.
Avatar
Piisamirotta
Nibi
Nibi
Viestit: 742
Liittynyt: 09 Touko 2015, 18:22

Bleach keskustelu

Viesti: # 4744Viesti Piisamirotta »

Koska ketään tuskin kiinnostaa ni en ala vetämään mitään arvosteluesseetä Bleachista tai sen lopusta. Enkä ala listaamaan kaikkia vastaamattomia kysymyksiä. Niistä kyllä löytyy listoja netistä, jos jaksaa hakea.

Bleach loppu kiistattomasti erittäin huonosti, vaikka parituskiistat otettais poiskin, siinä asiassa olen neutraali, ei oikein mielipidettä mihinkään suuntaan. Lähinnä se muutaman kilsan pitunen lista näyttämättömistä asioista ja vastaamattomista kysymyksistä tekee sen huonon lopun.

En syytä kuitenkaan Kuboa. Huhun mukaan Hunter x Hunterin tekijä kertoi kerran haastattelussa, että mangakoilla on viikossa vapaa-aikaa vaan muutama tunti. Jos tämä pitää paikkansa ni en suosittele odottamaan miltään pitkään jatkuneelta sarjalta kunnon loppua (paitsi ehkä, EHKÄ One Pieciltä). Orjan työtä moinen. Mutta edelleen: se on vaan huhu.

Mutta itse asiaan. Listaan 10 asiaa, jotka muuttamalla Bleach olis ollu paljon parempi sarja.

1. Tapa hyviksiä!
Miksei kapteeneja ja vice-kapteeneja voi kuolla? Koska fanit ragee miten niiden lempi hahmot kuolee? Koska hyvien kuolema masentaa? Katsotaas. Meillä on jotain 20 kapteenia, joista 3 kuolee pysyvästi koko sarjan aikana (Komamuran muuttuminen koiraksi lasketaan) Hiyori ei kuole, vaikka se leikataan kahtia, HUOH! Ei ole mitään mieltä, jos hyviksistä ei kuole oikeastaan kukaan. Narutossa sentään kuoli kourallinen nimihahmoja, joista pari (Neji ja Jiraya) voidaan laskea ihan päähahmoiksi. Ehkä myös Itachi, mut no jaa. On eri asia tappaa kaikki tai suurin osa, se menee jo masentavaks, mutta jos joku 6-8 kapteenia olis kuollu ni se olis ollu jo jotain. Myöskin: jos hahmo kuolee ni se ei enää tarvi hahmokehitystä ja on poissa tieltä. Lopussa ei ole enää niin täyttä.

2. Espadat voimakkaammiksi!
Espadat sai kapteenit käyttämään Bankaita kyllä ja haavoitettua niitä, mutta yhtään kapteenia ei saatu niiden toimesta kuolleeksi. Espadat oli suurimmaksi osaksi Vasto Lordeja, kaikkein voimakkaimpia Hollow-tyyppejä. Hitsugaya sanos yhdes chapterissa, että jos Aizen saa kymmenen palvelukseensa ni Soul Society on tuhon oma. Joo, niin varmaan. Näitä niin voimakkaita Vasto Lordeja vastaan ei aina tarvittu edes kapteenia tai Ban kaita. Rukia voitti numero 9.n yksin. HUOH!

3. Taustatarinat ja voimat keskellä mangaa, ei viimisissä chaptereissa, eikä missään nimessä jätetä ilman!
Hahmosta ei heti tarvitse kertoa koko elämäntarinaa, mutta historia olis mukava saada tietää keskellä tarinaa, oikeassa kohdassa. Suurimman osan kapteeneista historiaa koskettiin vain äärimmäisen pinnallisesti ja voimat näytettiin joko epämääräisesti tai vain osittain. Eikö hahmo voi tehdä jotain esim. tarina-arkin alussa ja jäädä sitten koko loppuarkiksi pois muiden tieltä? Jos pitää liikaa hahmoja samassa paikassa, on aivan liian täyttä ja sekasortoista. Ja näyttämättömät voimat, en edes alota niistä. Jos sanotaan, että tällä nimi hahmolla, joka on ollut sarjan melko alusta (ennen chapteria 200 näin suuressa sarjassa) mukana, on Bankai niin sitten se hemmetti vie olis hyvä näyttää! Jos ei ole aikaa keksiä Bankaita niin pyydä lomaa tai apua!

4. SELITÄ!
Älä luule, että fanit vain päättelevät miten Yachiru on Zarakin miekkahenki ja omaa silti Shikain, älä oleta, että fanit päättelevät ketkä selviytyivät tai ketkä heitti veivinsä, vaan näytä ja/tai kerro se! Neljän Zero Squadin jäsenen kohtalo on auki, täysin varmistamatta. Päätellään, että ne kuoli, mutta ei varmisteta. Sanotaan, että Spirit king kuoli, mutta samaan aikaan Urahara sanoo, että ilman sitä Soul Society tuhoutuis. Miten Soul Society on pystyssä, vaikka "jumala" on kuollut?! Jos Soul king on kuollu ni mitä ihmettä Ichibei tekee ylemmässä kerroksessa? Ei näitä voi vaatia päättelemään, ne on näytettävä. yli 90% faneista ei lue datakirjoja, joten sinne ei todellakaan ole sopiva jättää mitään tärkeää tietoa, vaan jotain ylimääräistä löpinää, joka ei tule ilmi sarjasta. Jos et vaivaudu selittämään näitä, älä aseta kysymyksiä! On pilunviilausta vaatia joku Rosen Bankain yksi liike, jota ei nähty loppuun, mutta ei todellakaan ole pilkunviilausta vaatia selittämään miksi Yamamoto säästi Bachin 1000v sitte, se on melko tärkeä kysymys (etenki ku häntä ja kaikkia senaikasia kapteeneita kuvailtiin murhanhimosiksi gangsteri joukoksi)!

5. Uudelleen järjestä ja poista huonot ideat, korvaa ne paremmilla!
Mennyttä ei voi muuttaa, mutta voisi hieman ajatella miten asioita järjestää. Esim. Aizen on täysin ylivoimainen miekkansa kanssa ja hän käyttää nähtävästi vain Shikaitaan koko ajan. Olisiko hiukan järkevämpää laittaa Aizen taka-alalle joksikin aikaa ja pitää hänet pää pahiksena, kuin laittaa joku uusi täysin build uppaamaton uhka pääpahikseksi? Aizen olisi voinut huomata esim. armeijansa hieman kutistuneen ja oman reiatsunsa vähenneen taistelussa kaikkien kapteenien kanssa. Luonnollisesti Aizen ylimielisenä ajattelisi voittavansa, mutta sitten Zero Squad laskeutuu alas ja Aizen pakenee nuolemaan haavojaan ja kehittämään vastahyökkäystä, koska hän ei halua ottaa riskiä häviöstä (ei ole esim. tietoinen Zero Squadin voimista/kyvyistä tms.). Täten koko naurettava ja täysin turha Substitute Shinigami -arkki poistuis ja säästyis huomattavasti aikaa ja Ichigo vois mennä treenaamaan Zero Squadin paikkaan. Tässä välissä vois olla Quincy arkki, jossa Uryuu olis pääosassa. Kapteenien ja vice-kapteenien voimat on suurimmaks osaks näytetty, joten niitä ei tarvi juurikaan näyttää. Ichigo, Orihime ja Chad on treenaamassa taivaissa, joten on aika keskittyä Ishidan ja Quincyjen juttuihin. Arkki ei ole pitkä ja antaa hyvin tarvittavaa hahmokehitystä Ishidalle ja tämän isälle. Paljastuu totuuksia, historiaa, motiiveja jne. Tämän jälkeen viiminen arkki, missä kehittynyt Aizen kohtaa jäljelle jääneet kapteenit, Zero Squadin ja Ichigon. Ei välttämättä yksin, mutta se on näitä yksityiskohtia. Näissä sarjoissa jännitys ei ikinä ole se, että häviääkö pahis lopussa. Ainahan se häviää. Kysymys kuuluu, että mitkä on hyviksen voiton kustannukset ja menetykset, se on se arvoitus.

6. Pidä taukoja, niin et pala loppuun!
Japanilaiseen kulttuuriin näyttää kuuluvan ylikova työnteko, mutta jos pidät taukoja ni laatu on myös hyvää, koska pystyt lepäämään ja prosessoimaan asiaa, eikä tule niin suuria virheitä ja juoniaukkoja. One Piece on pitänyt taukoja jo vuosia, eikä sen suosio ole juuri laskenut sen takia, ehkä vaan parantunut. Kannattais ottaa oppia ja hengähtää välillä.

7. Vähennä hahmo määrää / älä luo uusia hahmoja turhaan!
Bleachin nimen omaavien hahmojen määrä on erittäin suuri. Uskallan väittää, että yksi suurimmista kaikista Shounen sarjoista. Tämä on toki sekä hyvä, että huono asia. Hyvää on, että joku kykenee niin monen hahmon suunnitteluun ja, että hahmot pysyvät silti omina hahmoinaan. Huonoa on, ettei kaikki saa paneeliaikaa, kunnon taustatarinaa tai kunnon voimia. On paljon kivempaa tietää pienemmästä hahmo määrästä enemmän kuin ei mitään parista sadasta. Lisäksi edelleen: lopussa ei ole niin ahdasta, jos on vähemmän hahmoja. Game of Thrones osaa tämän kiitettävän hyvin, ota mallia!

8. Seuraukset!
Näytä seuraukset, miten jonkun kuolema vaikuttaa muihin ja ympäristöön. Jos kapteeni, jonka vice-kapteeni olet ollut vuosia kuolee, et vaan hyväksy sitä kylmänä faktana, vaan se vaikuttaa toimintaasi! Etenki Unohanan tapaus, missä se kuoli vain jotta Zaraki voimistuis. Isane näytti hyväksyvän asian täysin ongelmitta, joka tuntuu suoraan sanottuna naurettavalta. Jos hahmo menettää käden, niin se hitto vie menettää sen! Ei käsiä noin vain saada takaisin. Orihimen kyvyn avulla voi tietty saada, mutta jos ihan rehellisiä ollaan ni ei sekään voi ihan kaikkien luona koko ajan vierailla. On myös mielenkiintoista, että Urahara ja Yoruichi on ikuisesti bannittu, vaikka niiden selitys olis kuinka todettu oikeaksi, mutta kun Ukitake ja Shunsui tuhoaa teloituskirvesmikälien, niin heidän ainoa rangaistuksensa on shikaimittelö, ei mitään todellisia seurauksia! Myöskin, kaiken järjen mukaan sillä on syynsä miks kaikki kapteenit ei hyökänny Hollowien paikkaan ja tappanu niitä kaikkia, esim. tasapaino seuraukset. Jos tällaista syytä ei ole ollu ni miks ne ei vaan olis tappanu niitä kaikkia, jos kerta olivat niin voimakkaita? Ja jos sillä oli seurauksia, ni missä ihmeessä ne seuraukset näkyy? HUOH!

9. Lopun pitää olla tarpeeksi loppu!
Loppu on uuden alku. Tämä on ihan hieno idea, mutta lopun pitäis myös olla sen verran loppu, ettei tule ns. Boruto-hommaa. Ei ehkä paras esimerkki, mutta yhdessäkin sarjassa loppu oli yksinkertainen: "hyvis" omas niin ylivoimasen aseen, että se sanos tyyliin: nyt ei sodita tai kaikki kuolee. Siinä on hyvä loppu, joka on tarpeeks finaalinen. Jos on ihan pakko ni voi tulla jatkoa: ase varastetaan tms, mutta ihan yhtä hyvin ei tule jatkoa. Fanit haluaa aina lisää ja lisää, joten jos tulee lapsia ni faneilta tulee vielä vuosia pyyntöjä jatkaa ja jos se on rahallisesti kannattavaa ni mangaka voidaan ns. pakottaa jatkamaan. Siitä tulee Borutoja ja Weedejä, jotka on ihan turhia ja imo pelkkää rahastusta. Siksi sanoisin, että jos pahista ei halua tappaa ni se on riisuttava voimistaan, kuten Avatar the Last Airbender -sarjassa. Tämä takaa sen, että pahis voi ehkä kenties palata, mutta tuskin palaa. Jos taas pahis vangitaan ni siitä tulee Batman-ongelma: se onnistuu varmasti pakenemaan ja on yhtä voimakas ku ennenki, pahimmassa tapauksessa voimistuu vielä. Siitä tulee ikuinen ja loputon kierre, joka tekee sarjasta niin lypsetyn, ettei kukaan kunnon fani enää jaksa sitä katsoa/lukea.

10. Paritukset ja fanien reaktio niihin. Ole hereillä!
En ole itse ollut parisodissa mukana Bleachissa, mutta ne on kyllä raivonnu ihan samalla tavalla ku Narutossakin. Tämä olis ollu helppo korjata aikaisessa vaiheessa laittamalla Orihime paljon aktiivisempaan rooliin ja Rukia Renjin kanssa tiimitaistelemaan (ja siten tuoda esille niiden taustatarinan laajuus, jota nyt on vaan pintanaarmutettu). Urahara ja Yoruichi on ihan yhtä päivänselvä pari ku Temari ja Shikamaru oli Narutossa, mutta varmistus ennen loppua olis kyllä ihan hyvä. En ole ikinä ymmärtäny sitä, miksi paritusten pitää tapahtua aina lopussa, eikä kesken sarjan. On paljon kiinnostavampaa katsoa kehitystä, ku nähdä lopputulos ja pettyä. En myöskään ymmärrä mikä ihmeen pakko joillakin mangakoilla on alustaa päähenkilön suhde enempään ku yhteen sivuhahmoon ja sitte ihan lopussa vaan valita toinen. Tämä koskee oikeastaan melkein kaikkia perus shounen sarjoja jossain määrin (jopa Dragon ballissa oli hetken aikaa Bulma vs. Chi chi). Torikon anime versiossakin yritettiin tätä. Se on turhaa ja aiheuttaa vaan turhia kinasteluita fanien keskuudessa. Niillä on ihan tarpeeks tappelemista siinä, että kumpi voittaa voimassa: hahmo X vai hahmo Y.

Jos kuvittelee, että naimisissa/suhteessa oleva päähahmo ei kiinnosta tai ei omaa konfliktia ni tulee tuottamaan melko varmasti sellasta paskaa kuten One more day.



Mitä tulee Bleachin kokonaisarvosanaan, niin annan sille 6/10.

En halua omistaa sarjaa, mutta en voi sanoa, että se on paperin tuhlausta tai täysin paskaa, koska siinä on niin paljon hyvää (samaan tapaan ku Narutossa). Rakastan vieläkin Orihimen Arrancar-asua, jonka adoptoin Susanille, se on kerrassaan upea design, Bleachin ideat (shikait, bankait jne.) on hienoja, samoin Soul Society arkki, Arrancarien asut on hienosti suunniteltu, samoin monet voimat ja hahmot, ennen kaikkea: Kubo sai miehet kimonoissa vaikuttamaan badasseiltä, se ei mitään helppoa ole! Paperilla se olis täysin tuhoon tuomittu ajatus. Hueco Mundo arkissa ja siitä eteenpäin sarja vaan alko mennä rajuun alamäkeen, josta se ei ikinä toipunu.

Jos nuo kymmenen asiaa, jotka listasin korjattais ni tuo kutonen kääntyis ysiksi. Toivoisin, että mangakat sais enemmän aikaa ajatella ja suunnitella sarjojaan. Toivon, että Kubo pitää nyt vähintään kahden vuoden tauon ja suunnittelee seuraavan sarjansa kunnolla ja ottaa opiksi siitä miksi Bleach lässähti. On vaikea syyttää ketään, kun ei tiedä juuri taustoja vuoren varmasti, mutta uskon vakaasti, että Kubo ajo itseään nurkkaan ja lainaan metaforaa Tarusta sormusten herrasta: voi nokare liian suurella leipäpalalla.


Onnea Odalle One Piecen lopun kehittämisessä, nimittäin fanit vaatii tietää mikä One Piece on ja se, mikä se on, melko varmasti jakaa fanit vihaajiin ja tykkääjiin. Saa olla aikamoinen nero, jotta se on jotain mistä edes 60-70% faneista pitää, yleensä se on se noin 50%, joka pitää ja 50%, joka vihaa.
Ja tietenki kaikki Luffyn naisvaihtoehdot. Onnea vaan sen sotkun kanssa. Olis melko rohkeeta jättää asia avoimeksi, mutta suoraan sanottuna se varmaan olis paras vaihtoehto, ku kattoo mitä Naruton ja Bleachin kohdalla tapahtu.
Shimo Kare
Hp: 45
Ch: 120
Nopeus: 7
Hebira
Hp: 50
Ch: 160
Nopeus: 9
Maname
Hp: 24
Ch: 40
Nopeus: 3
Kuva

Palaa sivulle “Anime & Manga”