Sivu 1/1

Yukimura Oda

Lähetetty: 29 Helmi 2016, 00:23
Kirjoittaja LordVonKwaak
Nimi: Yukimura Oda
Skp: M
Ikä: 42
Kylä: Konoha
Chakraelementtit: Vesi ja Tuli
Ammatti: -
Luonne: Kaikkea kylmän analysoiva juonittelija, joka tarkemmin tarkasteltuna osoittaa psykopaattisia taipumuksia. Erityisen älykäs ja kunnianhimoinen. Esiintyy yleensä juuri sinä mitä kuulija tai kuulijat haluavat, mutta yleisesti hyvinkin elegantisti käyttäytyvä ja lähes kaunopuheinen. Kiinnostunut melkein mistä tahansa puheenaiheesta, paitsi itsestään.

Kuva
Kuva (c) Sapon244

Hp: 150
Ch: 500
Nopeus: 17


Muuta:
S²A
Sensori
Alkujaan pelaaja hahmo (LordVonKwaak)

nChu +1ch/vuoro
vChu +1p Muu
nTBJ +1p Muu
vTBJ +2 Bl
Jounin +2 Bl
eJounin +2 Bl
Kage ?

6p Genjutsu (-3ch, jutsuja S²-tasolle)
4+2p Muu ninjutsu (+3dmg/-3ch, jutsuja S²-tasolle)
2+2+2p Uchiha (+3dmg/-3ch, jutsuja S²-tasolle)



Historia:
Syntyjään Konohasta, Odan nuoruus oli sama kuin muillakin kyläläisillä. Leppoisaa leikkimistä muiden lasten kanssa, ninja-akatemiaan hakeutuminen ja opintojen jälkeen geniniksi yleneminen. Ensimmäisellä tehtävällä, ryhmän hävittäessä myyriä pellolta kylän ulkopuolella, kaikki kuitenkin muuttui. Ryhmä oli vankilasta karanneiden rikollsiten pakoreitin varrella. Genineitä opettava Jounin pystyi helpsoti pitämään puolensa, mutta vastassaan toistakymmentä rikollista joutui keskittymään omaan selviämiseen ja rikkollisten nappaamiseen. Jouninin joutuessa koville kolme geniniä pitivät puolensa urhoollisesti, mutta taisteluntuoksinnassa Yukimrua haavoittu vakavasti puolustaessaan ryhmätovereitaan. Vangit saatiin kiinni ja Odan ryhmä selvisi hengissä, mutta vasta geniniksi päässyt Oda itse päätyi tehohoitoon.
Yrityksistä huolimatta selkärankaan vahingoittunutta Odaa ei pystytty parantamaan ja poika jäi rammaksi, tuntematta mitään vyötäröstä alaspäin. Pyörätuolissa liikkuva genin oli hetken aikaa suuri puheen aihe kylässä, jääden kuitenkin unohduksiin ajan myötä. Muun ryhmän jatkaessa tehtäviä, Yukimura linnoittautui Konohan kirjastoon, kahlaten läpi sen lukemattomia opuksia. Katkera ja onneton poika oli liikaa tämän isälle, joka murtautui Konohan vankilaan, murhaten jokaisen paosta selvinneen ja takaisin vankilaan joutuneen rikollisen näiden selleihinsä. Tuomari ymmärsi isän poikaansa kohtaan tuntemia tunteita ja koska tämä oli vailla vastustusta antanut vangita itsensä, kuoleman tuomiota ei langetettu, vaan tuomiksi riitti elinkautuminen vankilatuomio. Vähäsanainen Oda oli seuraamassa oikeudenkäyntiä, silminnäkijöiden mukaan näyttäen täysin tunnekylmältä jopa tuomion julistuksen aikana.
Lopulta onni kutienkin myös hymyili nuorelle shinobille, Tsunaden hyväksyessä Hokagen työn ja muuttaessa kylään. Uskomattoman lääkintätiedon ansiosta uusi Kage paransi terveydenhuoltoa suunnattomasti, ottaen traagiden geninin omaan käsittelyynsä. Tsunaden johdolla Odan raajoihin palasi tunto ja puolessa vuodessa nuorukainen pystyi jo kävelemään omin avuin. Töiden painaessa päälle Hokage itse ei enää hoitanut geniniä tuon puolivuotisen jälkeen, mutta myös sihteerinä toimiva Shizune valvoi Odan kuntoutusta, kunnes tämä oli saanut liikuntakykynsä kokonaisvaltiasesti takaisin.
Elämänsä takaisin saanut nuorukainen oli onnellisempi kuin koskaan, mutta suuresti muuttunut. Rasavilli genin oli harjoittanut chakrankäyttöä pyörätuoli aikoinaan ja omille jaloille päästyään oli kylmän laskelmoiva illuusioiden taitaja. Kyvykkääksi Oda osoittautui, suorastaan erityiseksi tapaukseksi. Myös tämän rakkaus kylääsä kohtaan oli jotain, joka ei jäänyt huomaamatta yhdeltäkään, joka vietti tämän kanssa aikaa. Siitä huolimatta monet luonnehtivat nuorukaista kylmäksi ja kukaan ei koskaan tuntunut uskovan ymmärtävänsä tämän todellisia ajatuksia.

Vuosia muita jäljessä shinobin uransa aloittanut Yukimura ei antanut epäilijöiden häiritä itseään. Osoittaakseen tehneensä muutakin kuin lukeneen vuosien aikana nuorukainen ei liittynyt perinteiseen tapaan geniniksi jouninin opettamaan ryhmään, vaan suoritti tehtäviä itsenäisesti. Alku ei ollut mitenkään erityisen vauhdikas, mutta liikuntakykynsä vasta takaisin saanut Oda ei pärjännyt yhtään huonommin yhdenmiehen ryhmänä kuin muut geninit omissa ryhmissään. Jos jotain Odan raportit olivat kattavia, tiiviitä ja hyvin yksityiskohtaisia. Niistä muunmuassa paljastui erään toisen Konohalaisen geninin kohtalo, tämän arvioitua nopeutensa yläkanttiin ja kirjaimellisesti menetettyä päänsä rikollisen fuumashurikeniin. Oda toi takaisin sekä rikollisen, että kyläläisensäkin ruumiin. Toinen ei ollut kuunnellut Odaa ja hyökännyt itseään vahvemman kimppuun, kärisen seuraukset.
Erityisen tapauksen teki myös nuorukaisen chuunin kokeisiin osallistuminen. Illuusioidensa varassa Oda pärjäsi erinomaisesti, päästen aina finaaliin asti. Kolmen keskeisessä ottelussa Oda kuitenkin päätti luovuttaa taistelematta, pitäen tapahtumaa enemmänkin farssina, julistaen, että shinobien pitäisi varjella tekniikoitaan yleisön silmiltä, ei kuuluttaa niitä ympäri kylää. Tämä kenties katkeruuden värittämä purkaus olisi ollut ykisnään helposti unohdettavissa. Kolmiottelun kahdesta jäljelle jääneestä osallistujasta toinen oli kutienkin samaa mieltä, jättäytyen hänkin pois ottelusta, tehden ottelun suurimmasta altavastaajasta koko kokeiden voittajan vailla minkäänlaista finaaliottelua.
Chuuninkokeiden erikoisuudet eivät kauaa ehtineet velloa, kun Akatsukin johtaja hyökkäsi Konohaan. Erikoinen yhdenhenkilön armeija oli yksi mies monessa kehossa, josita yksi hyökkäsi Odan kimppuun aivan kylän laitamilla. Oda oli suorittamassa tehtävää, kun yksi Akatsukin johtajan kehoista ilmestyi paikalle, tappaen Odan tehtävän kohteen yhdellä iskulla. Viimekädessä tuhoon tuomitun kamppailun päätteeksi Yukimura onnistui kutienkin hälyttämään apua paikalle ja yhdessä apujoukkojen kanssa Peinin keho saatiin kaadettua. Väsyneen geninin murheet eivät kuitenkaan loppuneet siihen, sillä lähes heti perään Akatsukin johtajan voimakkain keho räjäytti suurimman osan kylästä yhdellä valtavalla tekniikalla, pyyhkäisten myös Odan talon mukanaan. Muiden sankarien hoitaessa taistelemisen, voimaon genin kahlasi romuttuneen kylänosan läpi, ehtien löytämään kuolleen äitinsä ennen kuin Naruto sai pelastettua päivän ja taivuteltua Akatsukin johtajan käyttämään kykyjään tappamiensa Konohalaisten henkiin herättämiseen.
Menetettyään ja saatuaan äitinsä takaisin, Oda osallitui Konohan jälleen rakentamiseen. Luottamus kylään ja sen kykyyn puolustaa asukkaitaan oli kuitenkin järkkynyt. Epätoivon sijasta nuorukainen päätti tehdä itse asialle jotain, keskittäen huomionsa kylän sisäisiin jännitteisiin. Näin tehdessään Oda ainakin ystävystyi muuan nuoren Hyuugan kanssa, auttaen tätä suorittamaan liudan tehtäviä. Merkittävää oli se, miten nuorukainen onnistui mutkittelemaan tuolloin hyvinkin hierarkkisen klaanin kanssa, luoden näihin lämpimät välit, sen sijasta, että hänet oltaisiin nähty vain klaanin voiman perään haikailevaksi keikariksi.
Kylän kannalta Odan tarmokas tutkinta kulminoitui, kun tämä paljasti entisen ryhmätoverinsa vehkeilyn kylän ulkopuolisten rikollisten kanssa. ANBUna tämä oli auttanut ulkopuolisia pääsemään käsiksi ANBUjen arkistoon, mutta jäi verekseltään kiinni. Rikollisista suurin, Oichi, pääsi livahtamaan karkuun, mutta kylänsä pettänyt entinen ryhmäläinen joutui Odan itsensä uhriksi. Peinin hyökkäyksen jälkeen vakavin turvallisuusriski kylälle herätti paljon mielipiteitä ja Oda vangittiin asian perinpohjaisen selvittämisen ajaksi. Turvallisuutensa puolesta pelästyneet halusivat tietää miten Oda oli saanut selville muilta huomaamatta jääneen salaliiton ja miten hän, entistä ryhmätoveriaan monta vuotta palveluksessa jäljessä oleva, pystyi selättämään itseään vahvemman toverinsa. Epätoivon sävyttämän tutkimuksen lopuksi Odaa kuulusteltiin kylän parhaiden kuulustelijoiden ottein. Kenties nuorukainen oli itse pyytänyt sitä, mutta mitään epäilyttävää tämän kertomuksesta ei selvästikään löydetty, sillä jälkikäteen Oda sai ylennyksen tokubetsu jouniniksi ja erityismaininnan erinomaisesta itsenäisestä työstä.

Saavutettuaan erikoissuojan epäilijöitä, Oda käänsi ajatuksensa kylän sisäisestä turvallisuudesta ulospäin. Kuuluen ANBUn erikoisjoukkoihin, tämän tehtävistä ei tiedetä salauksien vuoksi paljoakaan. Mitä ikinä Oda tekikin, ainakin hän oli ilmiömäisen pätevä siinä, mistä kertoo hänen varsin pikainen ylentämisensä ryhmänjohtajaksi. Päätös osoittautui hyväksi, Odan tarjotessa kylälleen uskomattoman määrän tietoa, mitä muutoin olisi ollut suorastaan mahdotonta hankkia. Yleisön tietoon Oda nousi jäljittämällä suurrikollisen Akedan sijainnin vain viikko sen jälkeen kun tämä oli murhannut klaanilaisensa Hyuuga Nejin. Oda oli huomannut raporteista Akedan joukkoineen koettavan peitellä jotain suurempaa. Tästä kiinnostuneena Oda oli lähtenyt liikkeelle, saapuen paikalle, missä Akedan joukot olivat kapanneen pienen kylän arvohenkilöt näiden kartanolta. Rikollisten tarkoitus oli aiheuttaa hämmennystä ja kerätä huomio itseensä juuri sopivalla hetkellä. Odan paikalle tulo kutienkin sotki rikollsiten suunnitelmat, sillä vaikka Oda ei yksin mahtanut Akedan johtamalle joukolle paljoakaan, tämän paikalle juonima Jika Koumeiseidain iskujoukko Mirithi kärkimiehenä sai ajettua Akedan joukkoineen pakosalle.
Vaikka Akeda oli päässyt karkuun, monilta kuolemilta vältyttiin ja Oda oli osoittanut arvonsa jälleen kerran - tällä kertaa myös suuremman yleisön tietoon. Myöhemmin Yukimura kiillotti kuvaansa vielä entisestään eliminoimalla vuosia aiemmin ANBUjen arkistoihin iskun organisoineen rikollisen Oichin, joka oli aikeissa liittää voimansa Akatsukin kanssa.

Useiden kenttävuosien jälkeen Odan työnkuva muuttui. Setvittyään kylän sisäisiä ja ulkoisia uhkia, korkeasti koulutettu Yukimura keskitti tarmonsa Hokagen ja Daimion suhteiden setvimiseen. Välit eivät olleet mitenkään erityisen huonot, mutta Akatsuki nakersi ulottamusta kahden tahon välillä. Oda, joka oli usean Go- ja Mahjong turnauksen voittaja, oli erityisen pätevä tehtävään. Korkeakulttuuri erityisine sääntöineen oli tälle tuttu ja Oda vaikutti suorastaan nauttivan etikettien ja sääntöjen viidakossa luovimisesta. Suuren ninjasodan aikana Oda olikin Daimion ja tämän hovin turvana, liittymättä sotaan tai sitä edeltäneisiin kahnauksiin lähes lainkaan. Saaden monien entisten toveriensa vihat päällensä, shinobien piteässä "aristokraatiksi ryhtynyttä" Odaa vallanhaluisena politiikon irvikuvana, Yukimura pysyi päätöksessään vankkumattomana. Tämän arvostus tavallisten kyläläisten silmissä laskikin roimasti. Vastaavasti yläluokan parissa arvostus vain nousi ja Uzumaki Naruton astuessa Hokagen virkaan Oda osoitti arvonsa muillekin: sodan sankari ja shinobeista kenties suurin oli kansan suosikki ja pätevä Hokage. Ylemmistön kuviot läpikotaisin oppinut Oda ja Hokagen sihteerinä toimiva Shikamaru olivat kuitenkin kokonaisuuden koossa pitävä liima, kaksikon toimiessa välittäjinä monimutkaisissa poliittisissa kysymyksissä ja eräänlaisina tulkkeina perus tallaajien joukosta nouseen Hokagen ja elämänsä muista erillään eläneen yläluokan välillä. Sodan lopun aloittamina rauhanvuosina Odan ja Shikamarun kaltaiset olivatkin arvossa arvaamattomassa.