Sivu 1/1

Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 30 Maalis 2018, 22:41
Kirjoittaja LordVonKwaak
Washi ja Laika vietiin selliin odottamaan, poliisien viedessä Manamen ja Hideyoshin kuulusteltaviksi tapahtuneesta. Hideyoshi oli normaali leppoinen itsensä, mutta Manamelle tilanne aiheutti ongelman ongelmansa perään.
"Tiedän et aseet ovatpi siulle kaikki kaikessa, vaan niin ovat laitkin noille kaikki kaikessa." Hideyoshi selitti poliisien yritettyä turhaan saada Manamea riisumaan aseitaan ja kypäräänsä. Haarniskan tämä saisi pitää, toistaiseksi, mutta aseet ja kypärä oli luovutettava, kuten Hideyoshi oli luovuttanut varustelaukkunsa. "Olet omien päätöstesi herra, samalla myös uhri. Toimi järkevästi, on ainoa jota voin sanoa."
Hideyoshi oli osannut odotaa tätä ongelmaa, mutta ei tiennyt miten sen olisi voinut välttää. Tilanne oli kuitenkin Manamelle erityisen opettavainen. Kasvojen peittäminen oli monelle erityisen epäilyttävää toimintaa ja tämä olisi totuttava joko pystymään puhumaan itsensä pinteestä kuin Väyrynen konsanaan, taikka sitten noudattamaan pakollisia toimenpiteitä.
"Kyllähän Te nyt ymmärrätte, että emme voi pyytää lausuntoa henkilöltä, joka ei edes näytä kasvojaan", poliisi Hideyoshin vierellä lisäsi. "Saatte tavaranne takaisin jos kaikki osoittautuu niin kuin olette jo alustavasti meille kertoneet. Emme kuitenkaan voi antaa aseistautuneen ja tuntemattoman samurain vain kävellä kauppaan, tuikata sitä tuleen ja sen jälkeen marssia matkoihinsa muina miehinä!"
Hideyoshi oli hiljaa, mutta tämän katseessa oli häivähdys terävyyttä. Mies näytti yhtä tylsistyneeltä kuin yleensä, mutta tässä oli jotakin erilaista.
"No, miten on?" Nuorehko poliisi katsoi Manamea kysyvästi.// Piisami kera Manamen. Kaksikko on siis kuulustelu huoneessa kera neljän poliisin, mis kaksi on sivulla Hideyoshin tavaroiden kanssa, yks pöydäntakana vastapäätä valmiina aloittamaan kyselemisen ja viiminen vieressä, odottaen saavansa Manamelta aseet ja kypärän. Tehtävällä on virallinen vihukin, mut ensin pihtäis päästä sinne asti. Yleistasolta poliisit on C-B (C = sihteerit yms.) mut niit on koko kompleksissa yhteensä noin 30-40 //

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 02 Huhti 2018, 10:07
Kirjoittaja Piisamirotta
Tässä kohtaa mielten hallinta olisi ollut jopa Manamen tasoisena äärimmäisen kätevä keino. Tätä taitoa Manamella ei kuitenkaan ollut. Muistot palasivat tytön mieleen ja hän muisti kuinka hän oli saanut ohjeita. "Tulee tilaisuuksia, joissa sinun kypäräsi pakkoriisutaan. On nukuttavia kaasuja, jutsuja, illuusioita ja paljon muuta. Lisäksi joskus sinun tulee todistaa, että et ole rikollinen. Se ei onnistu haarniska päällä", oli hänen mestarinsa selittänyt, vaikka samurai-kokelaalla ei ollut juurikaan tietoa mitä nämä tekniikat olivat. "Tämän vuoksi sinun on pakko tehdä asialle jotain kunnes olet valmis olemaan julkisesti nainen", oli mestari jatkanut. Tämä oli saanut tytön tekemään jotain ylimääräistä vessareissullaan hänen ja Hideyoshin matkatessa. Tyttö oli leikannut hiuksensa. Lyhyet, pinkit hiukset muistuttivat Gaaran hiuksia, mutta olivat lyhyemmät. Maname olisi halunnut laittaa ne tyttömäisemmin, mutta hänen oli oltava maailmalle poika, ettei hän kokisi niitä asioita, joista häntä oli varoitettu. Maname ei käyttänyt meikkiä, huulipunaa ja piti ripsensäkin pieninä. Hän oli fyysisesti hyvässä kunnossa, hänen kasvonsa olivat täten hieman muita ikäisiään tyttöjä kovemmat vailla niin sanottua nuoren tytön söpöyttä. Maname oli luonnollisesti melko pienirintainen, jonka lisäksi hän oli sitonut kääreen rintojensa kohdalle estäen niitä näkymästä edes hieman tiukemmassa vaatetuksessa. (Boys don't cry leffan tyyliin) Lisäksi Maname ei käyttänyt tyttömäisiä vaatteita ja hänen vaatteensa olivat tarpeeksi väljät, joka helpotti liikkumista. Koska Maname oli vasta neljätoista ja näytti ikäistään nuoremmalta lyhyytensä vuoksi. Täten oli aitoa, että hän valehteli olevansa kaksitoista, joka puolestaan esti poliiseja edes ajattelemasta mahdollisia murrosiän tuomia asioita kuten äänen murros ja aataminomena, niitä kun ei pitäisi edes olla niin nuorella.


Maname riisui kypäränsä ja ojensi aseensa. Hän oli tarpeeksi pieni muutenkin joten oli jotenkin hassua nähdä niin pieni ihminen haarniskan sisällä. Katsojille Manamen ulkonäössä ei ollut mitään tyttömäistä, hän näytti kaksitoistavuotiaalta pojalta. Ainoa tapa tietää, että hän oli tyttö oli katsoa hänen housuihinsa tai omata jokin sen selvittämiseen omiaan oleva erikoistaito, pienestä kehosta ja pienistä rinnoista oli joskus hyötyä. "Ymmärrän hyvin", sanoi Maname ottaessaan kypäränsä pois ja antaessaan aseensa halliten puheääntään. Hän ei madaltanut sitä, sillä kuka tahansa huomaisi sen. Sen sijaan hän tietoisesti vältti kimeyttä äänessään. Tämän kaiken hänen mestarinsa oli opettanut hänelle. "Tässä on todiste siitä kuka olen", samurai-kokelas sanoi ja antoi poliiseille samurain ohjekirjansa, sillä muuta hänellä ei ollut. Kirjan kannen takapuolella luki: Manamarulle, onnea matkallasi ninjojen maailmaan. Tämä ohjekirja sisälsi samuraille kuuluvia opetuksia. Oli absurdia olettaa, että Maname olisi varastanut kirjan. Alun perin kirjassa oli lukenut Maname, mutta kanjeja oli helppo väärentää, etenkin kun ne muistuttivat toisiaan. Tässä tapauksessa ei tarvinnut kuin muokata yhtä kanjia ja lisätä yksi matkien käsialaa. Se ei ollut vaikeaa motivoituneelle ihmiselle. Kyseessä oli vain yksi muutos ja yksi kanji. "Olen Manamaru, samurai-kokelas Raudan maasta ja olen täällä näkemässä ninjojen maailmaa", Maname alkoi antaa lausuntoaan jo ennen kuin sitä oikeastaan edes kysyttiin.


//Tämän voi varmaan laskea ropeksi. Hyvä. Tää on ok niin kauan ku sä et rupee menemään yli tämän kanssa aka. koko keho tutkintaa tms. (niinku mä tein Mikon siskon hahmon kanssa, vähän eri tavalla tosin; pakotin sen paljastamaan verilinjansa mun hahmolle, vaikka se ei halunnu, asia jota näin jälkikäteen kadun syvästi, se oli kusipää veto. En sillon nähny siinä mitään ongelmaa, koska se paljasti sen vain senseilleen, mutta myöhemmin tajusin että se pelaaja oli se, joka siitä loukkaantu. Sen paljastaminen ei ollut pakollista, mä olin vaan kusipää ja halusin sen paljastavan sen. Se, että joku on aitoa ei tarkota sitä, että sitä työnnetään jonkun tyypin päälle tahallaan, kuten Madin hahmon hyökkääminen Susanin kimppuun tehtävän lopuks ku sillä on hyvin vähän chakraa jäljellä. Aitoa kyllä, täysin pelaajan oma päätös ja halu olla tahallaan vittumainen, kyllä. )
Tämä ei ole mikään henkilökohtainen hyökkäys sua kohtaan, mutta välillä tuntuu, että asiasta pitää sanoa, koska muuten et tajua kuinka törkeä ja kuinka vältettävä joku teko on, sen tekeminen on valinta, ei pakko. //

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 02 Huhti 2018, 19:16
Kirjoittaja LordVonKwaak
Poliisi ojensi kypärän ja aseet nurkassa olevalle kaksikolle, tutkien kirjasta jonka samurai oli antanut. Nimen selvittäminen Raudan maalta tuskin olisi vaikea asia.
"Samurai, hmm?" Mies kääntyi Hideyoshin suuntaan. "Ja minkäs se tekee susta? Sen opettajan?"
Hideyoshi olisi kieltänyt asian, mutta huomasi toisen ilmeestä, ettei tämä olettanutkaan miehen olevan miekkailija. Kolmekymppinen, riutuneen oloinen Hideyoshi vaikutti enemmän elämälleen uuden suunnan ottaneelta narkkarilta - taikka juuri elämänsä pilanneelta narkkarilta, joka oli enää vuoden parin päässä haudasta.
"Vihjaat ikäviä, synkkiä mietteitä tuumiskelet." Hideyoshi katsoi miestä silmästä silmään. Alaikäinen pentu ja lähes keski-ikäinen mies. Poliisin mietteitä ei ollut vaikea lukea. "Hideyoshi on nimi. Kenen kanssa huostelen, sanoja taittelen? Nuorukainenkin itsensä jo ilmaisi."
"Rokkaku", poliisi esitteli itsensä. "Ja et vastannut kysymykseen."
Hideyoshi oli vastaamassa, mutta huomasi sitten miehen huomion kiinittyvän takaisin Manameen. Tarkemmin sanottuna nuorukaisen silmiin, mitkä todellakin olivat uudelleen vilkaisemisen arvoiset.
"Kiertelevä pätkätyöläinen, monitaitoinen uurastaja. Roniniksi minut voitanee lukea", Hideyoshi kiinnitti huomion takaisin itseensä, olettaen Manamen vastahakoisuuden kypärän pois ottamiselle liittyvän tämän silmiin. "Näin Manan pulassa..."
"Manamarun?"
"Niin, Marumarun joutuvan väijytykseen, sotkeutuvan inhaan tilanteeseen. Laupea kun olen, synnitön hyväntekijä, autoin nuoren hädästä." Hideyoshi kohautti olkiaan. "Sama täällä. Nuoret isänsä piinaamia, mie en vain sivusta seuraajana. Lapsien mätkijä oli heikko, mut tämän takapiru ei niinkään. Poltti oman tönönsä, työnsä hedelmät savuksi kuullotti."
Rokkaku katsoi Hideyoshia, vilkaisten sitten alaistaan. Alainen nyökkäsi. Sisarukset olivat naapurin huostassa, kuten näiden paketoitu isäkin. Naapureilta ei miehelle sääliä herunut. Vaikka kaksikko oli kuuluisa varkauksistaan, koko naapuristo seisoi näiden takana.
"Jaa jaa, vai niin..." Rokkaku katsoi vuoron perään Manamea ja Hideyoshia. "Ja missäs te olette oppineet, että lain saa ottaa omiin käsiinsä? Sinä olet tarpeeksi vanha tietämään asian ja sinä", Rokkaku kääntyi Manamen puoleen. "Jos kerran olet täällä opintomatkalla, miksi teet sen yhdessä tuntemattoman kanssa? Ilmoittamalla tulostasi meillä on ihan opastettujakin kiertokäyntejä, jotka opettavat paitsi tavoistamme, eivät sisällytä taisteluja ja tuhopolttoja siinä sivussa."
"Wasashi..", Hideyoshi aloitti.
"Washa", avustava poliisi korjasi.
"Washaki poltti itte päreensä, pitäjänsä tulella sisusti."
"Se on vielä selvityksen alaisena", Rokkaku ilmoitti. Kunnon silmäyksen saatuaan tämä ei tuntunut saan katsettaan irti Manamen silmistä. "Jos Washa puolusti itseään, korvausvelvollisuus kuuluu tämän kimppuun käyneille."// Rope joka alustaa tehtävän tjuuh. Protip tosin: tää on roolipelaamista, hyödynnä sitä. Haluat pysyä tuntemattomana? Senkus. Alleviivaamalla asiaa kiinnität siihen ylimääräistä huomiota joka ei edistä sitä. Do it smart. Maname on kokematon, sie et. Mm. Hideyoshista olis apua monessakin asiassa jos vain käyttäisit sitä hyödyksi.

Btw: turha valittaa "en halua miettiä" jos itse menet tekemään hahmon, joka haluaa pitää henkilöllisyytensä ja taistelutyylinsä piilossa alusta asti. Kummatkin lisää siun työkuormaa, varsinkin kun hahmo on vielä alkutaipaleella, mikä on siun oma valinta. Sen tekeminen on ok ja toteuttaminen siusta itsestä kiinni, mut siun pihtää tehdä hahmo sen mukaan mitä ja miten haluat pelata. //

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 03 Huhti 2018, 19:43
Kirjoittaja Piisamirotta
Poliisin katseen kiinnittyessä Manamen silmiin tyttö tajusi suuren virheen, jonka oli tehnyt. Koska hän tunsi koko ajan kehonsa, hän ymmärsi, että sitä oli suojeltava. Hänen kykynsä, jotka tulivat silmistä eivät ikinä tuntuneet tulevan niistä, joten luonnollisesti hän unohti välillä kokonaan silmänsä. Silmät olivat erityisesti se, jonka salaisuus olisi pitänyt suojella. Hänen ei kuitenkaan tarvinnut käyttää paljon aikaa asian miettimiseen. ”Kiinnostavatko piilolasini noin paljon? En voi käyttää tavallisia silmälaseja, koska liikun paljon. Siksi valitsin cooleimmat piilolinssit, kun kerran sain valita”, Maname sanoi antaen ymmärtää, ettei tiennyt ninjamaailmasta mitään, edes tämän kuvion alkuperää. Toisaalta moni tuskin hänen iässään olisi asiasta tiennyt ilman tarkempaa historian tuntemusta tai erikseen asiasta kuulemista. ”Viralliset kierrokset antavat valikoidun kuvan ninjamaailmasta. Näen paremmaksi liikkua eri henkilöiden kanssa, jotta saan perspektiiviä”, Maname vastasi miehelle, Hideyoshi saattoi huomata, että samurai-kokelas vastasi vain siihen mihin oikeastaan osasi tai kykeni, asiaan joka tuskin herättäisi epäilyksiä. Etenkin, kun hän oli teiniyden esiasteella. Käytöksen kummallisuus ei olisi outoa, iän huomioon ottaen. Tämä ei ollut valetta, mutta ei täyttä tottakaan. Piilolinssit olivat täysin mahdollinen. Joku myi niitä pelkkänä pelotteena. Sharingan piilolinssit saattoivat estää taistelun. Toisaalta ne myös houkuttelivat joita kuita käsittämään väärin ja haluamaan silmät itselleen. Poliisilla ei kuitenkaan ollut mitään mihin hän olisi vedonnut, jotta olisi saanut laillisesti ottaa linssit pois, eikä hänellä ollut syytä olla uskomatta Manamea. Mikäli joku muisti Rinneganin sota-ajoilta, tämä tuskin voisi uskoa helposti, että jollakulla oli Rinnegan, erityisesti lapsella. Se tapahtuma sarja, joka mahdollisisti sen, että jollain satunnaisella lapsella jonka poliisi tapasi oli Rinnegan oli niin pieni, että jopa tiedemies pyöristi sen nollaan. Hideyoshi oli puolestaan nähnyt Manamen käyttävän kykyään, joten tälle asia oli selvä, ei juurikaan jäänyt epäilystä. Tyttö oli tehnyt suuren virheen, ainakin omasta mielestään paljastaessaan silmänsä Hideyoshille. Nyt hänen oli joko tapettava toinen tai kyettävä luottamaan tähän tarpeeksi. Ja vain yksi näistä vaihtoehdoista oli mahdollinen.

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 03 Huhti 2018, 23:20
Kirjoittaja LordVonKwaak
"Perskpektiivi'" Rokkaku toisti. "Kuten miltä kauppa näyttäisi, jos se olisi tulessa?"
Se, että menikö selitys piilolinsseistä läpi vai ei oli mahdotonta arvioida. Hideyoshi pisti muistiinsa merkinnän siitä, että selittäisi samuraille, ettei vastaisuudessa vastaisi ellei asiasta kysyttäisi. Valmis vastaus oli jo itsessään epäilyttävää, mikä yhdistettynä verilinjojen erikoisiin silmiin mitkä maailmassa esiintyivät saivat henkilöt enemmän varuilleen, vaikka nämä eivät tietäisi asiasta mitään.
"Kait te samurait kirjallisuuden tunnette? Ennen kuin menette uuteen maahan, kannattaisi ottaa selvää sen maan säännöistä. Jos joku ninja kulkee pitkin poikin teidän mantuja, tiedät kyl itsekin mikä siinä on vikana."
Rokkakun kääntyessä Hideyoshin suuntaan tämän oli tarkoitus kysyä uudestaan mikä tämä oli miehiään.
"Mikä on ongelmana?" Hideyoshin huonovointiset kasvot olivat kaikkien nähtävillä.
"Savu pahaa tekeepi hengiettyvä, keuhkoja sivalteleepi kiehkurat nokiset", Hideyoshi ärähti, mutta ei voinut jatkaa heti, sillä tämän hengitys oli selvästi käynyt raskaammaksi. "Jos jättäisit pennun rauhaan ja kävisit asiaan?"

Nojaten pöytään huomaamattomasti tukea ottaakseen, Hideyoshi keskitti kaiken voimansa, ettei olisi tarrannut pakottavaan rintaansa. Hän ei tiennyt kuinka kauan vielä. Olisiko hän tehnyt virheen? Ei, Washa ei voisi olla yksin kaiken takana!
Washaa ajatellessa Hideyoshille muistui mieleen pojan palojäljet. Tämän isä oli tupakoinut ja Hideyoshi oli ajatellut asian liittyneen siihen, mutta Washan laavakyky tuoreena mielessä Amelainen synkistyi.

"Me otamme lausunnon kaikilta tilanteeseen osallistuneilta ja selvitämme perin juurin mitä tapahtui", Rokkaku huomasi Hideyoshin muuttuneen mielentilan. Nojaaminen pöytään ei jäänyt poliisilta huomaamatta, mutta enemmän miestä huoletti toisen synkistynyt ilme. Siinä oli jotain erityisen pahaenteistä. "Jos teillä on vastalauseita, esittäkää ne nyt."

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 07 Huhti 2018, 11:00
Kirjoittaja Piisamirotta
Maname ei osannut ajatella miten hänen pitäisi reagoida Hideyoshin tilaan. He eivät olleet tarpeeksi läheisiä, jotta toinen olisi hänelle todella tärkeä ihmisenä, lisäksi toinen oli huomattavasti voimakkaampi kuin Maname oli. ”Säännöt ovat epäselvät kaikissa maissa, paitsi niissä joissa anarkia vallitsee. Kaikista säännöistä, laista ja asetuksista ei voi olla jatkuvasti perillä, koska ne muuttuvat vähän väliä. On totta, että minä en ajatellut asiaa tarpeeksi. Olen liian tottunut käyttämään haarniskaani. Muutan vaateparteani tästä eteenpäin”, Maname sanoi. Kun poliisi kysyi vastalauseista kuulustelussa, mietti tyttö hetken. Hänellä ei juuri ollut vaihtoehtoja. ”Ei ainakaan toistaiseksi”, hän päätyi vastaamaan. Tilanne alkoi olla kokemattomalle Manamelle melko ahdistava. Poliisi tosin tuntui ymmärtämättömältä ottaen huomioon samurai-kokelaan iän. Toisaalta Maname päätteli tämän johtuvan siitä, että hän oli ninjojen maailmassa, missä lapsetkin olivat vaarallisia. Jos Manamella ei olisi ollut silmäkykyjään, hän olisi ollut täysin kykenemätön puolustamaan itseään yhtään miltään. Tämän vuoksi moni samurai ei jättänyt Raudan maata. Maname ei voinut muuta kuin olla ajopuu tässä tilanteessa.

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 17 Huhti 2018, 15:06
Kirjoittaja LordVonKwaak
Hideyoshin toistaessa kertomuksensa kuulusteluhuoneessa, syy tämän huonovointisuuteen havahti hereille. Kolmas klooni oli riskialtis veto heti taistelun jälkeen. Alkuperäinen klooni olikin riskeerannut paljon jakautuessaan nähtyään valvontauoneen oven, mutta riski kannatti: Lapuilla seinämään sulautunut klooni näki autio paikalta miten poliisilaitoksen valvontanauhoja katsova kokelas lähti käymälään. Melkein heti tämän lähdettyä katosa irtosi luukku ja toinen mies tupsahti huoneeseen.
'Kappas', klooni ei miestä tunnistanut, puhumattakaan sen ymmärtämisestä mitä tämä touhusi, mutta ajatteli osuneensa kultasuoneen. 'Todellista lainvalvontaa tämäkin...'
Hideyoshin klooni seurasi miten mies väkersi namikoiden parissa ja marssi sitten ulos huoneesta. Odotettuaan askeleiden kaikkoamista, Hideyoshi laskeutui omasta piilostaan ja väkersi namikat takaisin niiden alkuperäiseen järjestykseen. Saatuaan työnsä tehdyksi klooni kadotti itsensä.

Hideyoshi yskäisi, vetäen sitten syvään henkeä. Päästäessään ilman valumaan keuhkoistaan hitaasti ulos, miehen kasvot saivat väriä takaisin kloonin chakrojen palatessa muistojen kera. Kaksikkoa kuulustelva poliisi vilkaisi toista kysyvästi, mutta kun Hideyoshi pysyi vaiti, tämä kääntyi takaisin Manamen puoleen, kuullakseen tämän version tapahtumista.
Klooni ei ollut miestä tunnistanut, mutta kaksikkoa kuulusteleva mies oli sama joka oli juuri temppuillut valvontakameroiden kanssa,

Syvällä laitoksen uumenissa Washa vilkuili lohduttomana ympärilleen. Mies tiesi kohtalonsa ja koetettuaan kaikkensa päästäkseen sellistä pois, apatia alkoi vallata alaa.
"Mahdat pitää itteäs nerokkaana?" Washa lausahti itsekeen, naurahtaen katkerasti. "Ei tässä maailmasa viattomia ole. Syntisia kaikki, toiset vain avoimemmin kuin toiset..."
Sanojen kaikuessa tyhjästä sellistä toiseen, Washa tuli miettineeksi henkivartijaansa.
"Sääli Laikaa kohtaan. Mukava nuorukainen, vaikka vähän hidas älyinen onkin."
"Älä Laikasta huoli", ääni sai Washan loikkaamaan pystyyn, mutta ennen kuin mies ehti tehdä mitään muuta takaa tullut käsi tukki tämän suun. Yhdellä sulavalla liikkeellä Washan pää ja koko ruumis taipui taaksepäin huudon tukahduttaman käden pakottamana, toisen upottaessa tämän selkään terän, joka luisahtahtaisi kylkiluiden alta aina sydämeen asti. "Se seuraa sua perästä aivan kohta."
Kaikki olisi ollut ohi hetkessä, mutta selkään uppoamisen sijaan aseen terä vain luisui Washan selkää pitkin vahingoittamatta tätä. Se ei olisi yllättänyt hyökkääjää, ellei tämän terä olisi omannut sähkö varauksen, jonka oli tarkoitus varmistaa, ettei Yotonin käyttäjä pystyisi kovettamaan ihoaan useiden maankäyttäjien tapaan. Mies ei ehtinyt edes suorittaa jatko suunnitelmaansa jonka oli ongelmien varalle punonut, kun Washasta kuoriutui irti lapuista koostuva ulkokerros joka hyökkäsi miehen päälle välittämättä tämän terällä huitomisesta tuon taivaallista.
"Mi-hä..?"
"Tää ei oo mun tekosia!" Washa uikutti, mutta turhaan. Kukaan ei kuunnellut tätä, lappujen ja Saikan mitellessä voimia omalaatuisessa painimatsissa.
Valvontahuoneen klooni oli tuhoutuessaan informoinut myös toista kloonia, joten tämä oli osannut olla erityisen varuillaan. Ilman sitä Washa lienisi nyt kuollut, tai ainakin kuolettavasti haavoittunut. Temppuiltuaan valvontakameroiden kanssa Saika oli livahtanut yhteen monista salakäytävistä, päästen kenenkään huomaamatta aina Washan selliin asti.


// Manamelta Saika (näitä kuulusteleva poliisi) siis penää miten asiat tytön mielestä menivät. Hideyoshi jo kertoi totuudenmukaisesti aina kylässä tapahtuneesta lompakon viennistä asti, mut puhui about joka kerta eri nimillä joka henkilöstä. Taisteluja Hideyoshi ei kuvannut, sanoi vain Washan polttaneen kauppansa ja et kaksikko (hää + Maname) veti rikollisia pataan //

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 17 Huhti 2018, 19:47
Kirjoittaja Piisamirotta
"Pitääkö se sanoa toiseen kertaan? Hän kertoi jo miten asiat menivät. Ilman meitä, rikolliset olisivat vapaalla jalalla. Onko ristikuulustelu palkka oikeasta toimintatavasta?", Maname kysyi. Hän joutui keskittymään, ettei hänen äänensä olisi liian kimeä. Kun naisihminen suuttui, tämän ääni saattoi olla välillä kimeä. Miehellä moinen joutui vain tietyistä tilanteista. Monesti miehen ääni suuttuessa oli nimenomaan miesmäinen, karjuva. Ikää Manamella ei siihen ollut, mutta silti hänen äänensä oli oltava matalampi, kuin normaalisti, varmuuden vuoksi. Maname ei tiennyt mitään Hideyoshin tekosista tai siitä mitä oli tapahtunut, mutta hän alkoi pikkuhiljaa ärsyyntymään kuulusteluun. Ninjojen maailma oli liian monimutkainen hänelle, ainakin toistaiseksi. Tyttö ei ymmärtänyt, että hänen ärtymyksensä johtui siitä, että hän ei ollut rikollinen, jonka ainoa todellinen ongelma oli välttää lain kouran kouraisua. Rikollinen sai toimia verottomasti, ylittää rajat ilman papereita tai muuta. Rikollinen ei maksanut mistään kenellekään, ellei ollut pakko. Rikollisen elämä oli helppoa, jos sen osasi. Maname ei osannut mitään, ei tällä hetkellä. Jos hän aikoisi jatkaa kaidalla tiellä, hänen olisi luotava verkostoja. Tyttö oli autuaan tietämätön niin sanotusta kaivon myrkytys -termistä. Jos joku osaisi myrkyttää hänen verkostoaan ja turmella sen, hän olisi enemmän kuin kusessa. Järkevä hyvä voittaa järkevän pahan vain koska tämä saa resursseja. Jos toinen hyvä ei usko toiseen, ei tämä hyvä saa resursseja ja joutuu tekemään moninkertaisen määrän työtä pahaan verrattuna. Paha puolestaan hankkii resurssit keinolla millä hyvänsä. Jos Maname olisi paha, hän voisi hankkia paljon helpommin aseita ja materiaaleja. Nyt kaikista ostoksista ja muista jäisi jälki, tieto siitä, että hän oli ollut siellä. Teini-ikä tulisi olemaan hänelle äärimmäisen vaikea, jos moraalialusta ei olisi tarpeeksi voimakas kestämään sen horjuttamista. Maname ei ollut selittänyt kuulustelijalle mitään, sillä hän oli teini-iässä, joka näkyi ulospäin kapinointina, joka näkyi hänen vastaustyylissään. Hän ei voinut sille mitään, se oli luonnon lakien vuoksi pakollista. Kapinointi oli kuitenkin estänyt Manamea kutomasta itselleen valheiden verkkoa, josta olisi ollut vaikea päästä pois. Tuuria vai alitajuntaa, kukin päättäköön itse.

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 17 Huhti 2018, 21:40
Kirjoittaja LordVonKwaak
"Kysyttäesä tulee vastata, varsinkin kun kyseessä on virkavallanedustaja." Saikalle kuulusteltavan ikä oli irrelevanttia. Jos tämä oli tarpeeksi kykenevä rikokseen, tämä oli kykenevä vastaamaan teoistaan. "Kysymys ei ole myöskään pitämisestä, vaan johdonmukaisuudesta. On helppo nyökytellä, mutta jos kerran olit vierellä, olisi aivan yhtä helppo kerrata tapahtumat. Nehän olivat täysin samat kuin herra Hideyosin kertomuksessa, vai mitä?"
Kertomuksen toteen varmistaminen sai odottamanttoman käänteen Saikan värähtäessä äkisti. Tuhoutunen kloonin muistojen tulviessa miehen mieleen tämä näki miten Washa ei ollutkaan kuollut. Laput olivat estäneet sen ja klooni oli kamppaillessa tuhoutunut suorittamatta tehtäväänsä.
Manamen olisi helppo nähdä värähdys ja Saikan muuttunut ilme. Kovaksi keitetty poliisi ei päästänyt takapakkia estämään suunnitelmaansa, mutta oli äkkiä menettänyt kaiken mielenkiintonsa samuraita kohtaan. Kuva oli ollut epäselvä, mutta Saika voisi vannoa, että hänen takanaan istuvan miehen kasvot olivat olleet samat kuin lapun käyttäjän.

Toisen värähdys ei jäänyt huomiotta myöskään Hideyoshilta. Vanhana taistelijana tuolilla loikoileva mies tunsi miten huoneen ilmapiiri kiristyi. Saika tuntui valmistautuvan johonkin.
Samassa myös Hideyoshi tunsi samaisen värähdyksen, tällä kertaa hänen klooninsa purkaessa itsensä. Washa oli selvinnyt, Saikan klooni tuhoutunut.
"Kappas perkelettä", Hideyoshi hymähti. "Tälläinen pahansuopa piilottelija, pirullinen jymäyttäjä vallan kiero."
Saikan kääntyessä kaksikko näki toistensa ilmeistä miten kummatkin olivat ajantasalla tilanteesta. Omia jälkiä peittävän poliisin epäonneksi toinen oli vain askeleen edellä, sillä tämä oli ollut enemmän varuillaan astuessaan vihollisen linnakkeeseen.
"Sinulla kun näyttää olevan ongelmia, suhteessa jos toisessa, annapas ku minä koetan onneani nuoremmalle, koltiaiselle kiistattomalle." Vähän aikaa Hideyoshi odotti Saikan vastausta, mutta mies pysyi vaiti. Kääntämättä katsetta itseään silmäilevästä rikollisesta Hideyoshi avarsi Manamelle tekosiaan tarinan muodossa.
"Lompakko jäi kaivertamaan, viheliäästi kismittämään mielen sopukoille. Sen heiltä riistit, samurai-san, surutta sivalsit. Yksinäs toimit. Miksi? Varkaus julkea keskellä päivää, kukaan ei hätiin kerkiemässä?" Hideyoshi pudisti dramaattisesti päätään. "Ei, kukaan ei apuun kiiruhtamassa. Hyväksyivät varkauden siis, varkaat pikemminkin. Outoa, eikö susta?"
"Kaksikon isän tapasimme, ruokottoman juopon kamppasimme. Inha turhake vailla viattomuutta, vaan vailla pätevyyttäkin. Puotiin siis suuntasimme, pirun puheille porhalsimme. Vaiko sittenkään?" Hideyoshin tuskin tarvitsi muistuttaa Manamea laavankäyttäjän omalaatuisesta persoonasta. "Päiväsällä kromuluurejaan kaupitteli, poliisista piittaamatta pihistetyllä tavaralla irstaili. Miten? Pitäjää liian pientä ei ole, et ei se juoruille sopimattomille soveltuisi. Siis miten?"
Kaksikon tavaroita vahtivat poliisit vilkaisivat toisiaan vaivaantuneina. Kypärän näille vienyt kolmas huomasi Hideyoshin ja Saikan välisen jännityksen, tarkemmin katseiden mittelön.
"Onko jotain jota haluaisit sanoa?" Kylmäverisesti Saika sai itsensä hillityksi, vaikka se selvästi vaati ponnisteluja. "Kerro toki, kuulemassahan me teitä olemme."
Hideyoshi ei toisen murhaavasta katseesta piitannut. Ilman klooneja verottamassa energiaa mies pystyi jälleen hengittämään ja pysyi tyynenä. Se olikin Hideyoshin rentous yhdistettynä tämän katseen valppauteen, joka esti Saikaa ryhtymästä välittömiin toimenpiteisiin.
"No, nuori ronin: miten he onnistuivat, virkavaltaa sumuttivat? Meille kiikkiin jäivät päivässä, kyläläisille eivät vuosissa."
Manamelle suunnattu kysymys ilmassa Hideyoshi keskittyi valvomaan Saikan reaktioita. Nurkkaan ajettuna tämä olisi arvaamattomampi kuin koskaan aiemmin. Kummatkin pystyivät kuitenkin tuntemaan silmukan kiristäytyvän miehen kaulanympärillä: Saikon pitäisi saada tilanne käännettyä nopeasti, mutta tämä oli epävarma siitä mitä kaikkea Hideyoshi tiesi.

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 18 Huhti 2018, 16:26
Kirjoittaja Piisamirotta
Manamella ei ollut aikomustakaan vastata kuulustelijan kysymykseen, joten hänen onnekseen tilanne muuttui. Kuunneltuaan Hideyoshin sanoja ja mietittyään tilannetta Maname vastasi: "Kuka valvoo valvojia?" Tämä retorinen kysymys paljasti heti mitä samurai-kokelas ajatteli. Silti tämä jatkoi: "Jos olisin rikollinen ja haluaisin toimia niin ettei kukaan huomaa, olisin osa lakiympyräpiiriä, tai vähintään hankkisin tuekseni jonkun, joka on. Sisältä on vaikea nähdä mikä mättää, mutta ulkoa sen voi huomata. Olen kuullut sanottavan, että silloin kun on laki puolellaan, voi tehdä ihan mitä vaan." Tyttö valmistautui mahdolliseen taisteluun, sillä häneltä ei jäänyt huomaamatta kuulustelijan värähdys. "Apua he saivat, kuomat korkeammat suojakseen suunnitteli, lain kouran lahjopi, lapsia rikokseen ruoskiskeli, tilannetta heidän hyväksi käytteheli. Syntejä syviä heillä on, syntejä suurempia heidän kuomillaan korkeammilla. Kylää otteessaan pitävät, moraalista vähät välittävät, ihmiset petolliset, lampaan paimenen vaatteissa sudet. Sisältä apu tänne koskaan saapunut ehkei ois, ulkoa sen tultava muodossa meidän oli", Maname vastasi Hideyoshille puhuen samankaltaisesti kuin lappujen käyttäjä. Joko tyttö yritti matkia tätä tai toinen oli saanut tartutettua puheparttaan Manameen, ainakin kun tämä oli vihainen. Tyttö oli tajunnut sen, että heitä kuulusteleva poliisi oli yhteydessä heidän voittamiinsa henkilöihin. Samurai-kokelas hillitsi halunsa vetää miekkansa luokseen chakralla. Sen sijaan hän katsoi tuima ilme kasvoillaan Saikaan, ilme ei ollut sellainen, joka normaalisti ikinä olisi ollut 12-vuotiaalla. Jos rikos olisi ollut erilainen, Maname olisi jo hyökännyt, sillä hänen malttinsa ei olisi kestänyt. Tässä tilanteessa hän kuitenkin meni Hideyoshin ehdoilla.

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 18 Huhti 2018, 18:41
Kirjoittaja LordVonKwaak
Manamen synkistyessä tätä ja hideyoshia seuraava kolmikko havahti varuilleen. Tilanteen räjähdysherkkyyden takia ajatukset juoksivat Hideyoshin päässä extra vauhdikkaasti. Toimintaan ja paineeseen mies oli tottunut, suorastaan - ja varsin kirjaimellisesti - kasvaen niiden keskellä. Siitäkin huolimatta tilanteiden ratkaiseminen väkivallatta oli Hideyoshillekin uusi tie. Vailla kokemutsa mihin nojata, jokainen uusi siirto vaati sitäkin enemmän, ettei asiat luiskahtaisi takaisin vanhoihin uomiinsa.
"Konstaapelit, ehdotuksen esitteleveni, tuumailujeni tulokset teille tarjoampi", pitäen Saikaa yhä hilmällä, Hideyoshi puhui viimeinkin kolmelle muulle paikalla olijalle. "Jo yksi mätä suuresti leviääpi, ympäristöään turmeleepi. Satoa runsasta se tukin kuitenkaan tärveleepi."
Saikan liikahtaessa Hideyoshi nousi yhtäläillä ylös. Konstaapelit regoivat välittömästi, mutta jäivät epäröimään Hideyoshin keskittyessä yksinomaan Saikaan, tekemättä elettäkään puolustautuakseen jos muut konstaapelit iskisivät sivusta.
"Me Yotonin päihitemme, muskelin myös paketoimme. Myös tämän mädän hoitaa voimme." Saika oli sanomassa jotain, mutta hideyoshi ei antanut tälle tilaisuutta ja jatkoi: "Washalta kysykäätte, tunnustuksen tunteellisen niskoille kiskokaatte. Siinä oljenkorsi kylällenne, huono onniselle pitäjällänne."
"Niin, menkää ja kysykää", Saika lausahti itsevarmana, vaikka samalla ottikin valmiusasennon. "Te näette miten he uhkaavat minua? Menkää kysymään rikolliselta tunnustusta. Ei mulla ole mitään salattavaa."
Arvojärjestyksessä Saikasta seuraava näytti epävarmalta. Nuori poliisi selvästi tiesi yhtä jos toista. Kenties tilanne ei ollut aivan uusi?
"Itsevarma ihtestänsä. Ettei vain liiaksikin?"
"Ei ole ensimmäinen kerta kun rikollinen syyttää virkavaltaa rikoksesta. Vankilahan on vain syyttömistä koostuva, jos vangeilta kysytään." Saika vilkaisi nuorempaa konstaapelia merkitsevästi. "No, mitä vielä odotat? Mene ja..."
"Tarkista valvontahuoneen kamerat", Hideyoshi keskeytti. "Sellit, erityisesti Washan, nauhat läpi katsokaatte."
"Se vain kuuluu asiaan", Saika huomautti kuivasti. "Joku muu voi tehdä sen, samalla kun kuulette Washalta tämän kertomuksen."
"Vaan kun ei tarvitse", Hideyoshi hymyili. "Ronkkimisesi kumosin, sabotointisi suoristin. Sitten vasta Washan pelastin."
Saikan hymy hyytyi kuin kerta iskusta. Bluffasiko tämä? Ei, miten toinen voisi tietää nauhojen temppuilemisesta ja bluffata, jos tämä ei todellisuudessa tiennyt niistä mitään?
"Konstaapeli", Hideyoshi katsoi nuorempaa konstaapelia: "Tiesi valitse, arvosi punnitse. Nauhalla toverisi turmio, tuomion tae. Se turvaa, kyläsi pelasta. Se tuhoa, tuomitse syyttömät. Me pysymme täällä."
Laskeutui hiljaisuus, nuoremman konstaapelin katsoessa vuoroin kumpaakin osapuolta. Mitä kauemmin hiljaisuutta kesti, sitä vihaisemmaksi Saika tuli - ja se ratkaisi tilanteen.

Kiriyami oli elämänsä pinteessä. Toisella puolella häntä uhkasi kapinointi korkeampaa päälikköä kohtaan, toisella kaiken likoon pistäminen ja korruptoituneen päälikön siistiminen yhdellä iskulla. Epäilyjä oli riittänyt jo monta vuotta, mutta koskaan ei mitään konkreettista todistetta Saikan syylliseksi toetamiseen ollut ilmaantunut. Jos oli, se oli kadonnut vähintään hämärissä olosuhteissa.
Mutta nyt, jos nauhoilla todella olisi todiste Washan murhayrityksestä ja Saika olisi sekaantunut sen peittelemisyritykseen valvontalaitteistoon kajoamalla...
"Vahtikaa Saikan kanssa, että kuulusteltavat pysyvät huoneessa", Kiriyami komensi. "Kutsun lisäjoukkoja ja tarkastan nauhat. Joku täällä joutuu tuomiolle, olkootkin se sitten minä, he tai kuka tahansa."

Kiriyaman astuessa huoneesta Hideyoshi melkein loikkasi Saikan ja tämän väliin. Nuori konstaapeli oli selvästi pistänyt kaiken peliin, eikä Hideyoshi voinut kuin kiittää tätä siitä. Jos koko laitos olisi ollut Saikan puolella, kaksikolla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia todistaa tapaustaan. Nyt Hideyoshi uskoi Kiriyamin sanoihin, kiitos Saikan veristä murhaa huutavan katseen.
"Luovuta. Et lähde täältä, livistä ennen aikojasi. Istut kanssamme, rauhassa rupattelemme, kunnes nuorikko palaapi", Hideyoshi varoitti Saikaa. "Suohon hukut, jos voimalla itseäs sieltä kampeat. Voit koettaa muita, kuten meitä, mukanas vetää, mut se ei tilannettas paranna. Lähde lainvalvojana, elä murhaajana."
Kaksi konstaapelia asettui hideyoshin ja oven väliin, jättäen toisilta riisutut aseet pöydälle nurkkaan. Saikalle jäi vain aikaa punnita mahdollisuuksiaan: luovuttaa ja koettaa saada lievempi tuomio vuosien poliisityöstä, vai riskeerata, raivata tiensä ulos ja jättää kaikki taaksensa?


// Maname tähän ja sit NpC. NpC:lle jää päätettäväksi luovuttaako, vai taisteleeko ja jos niin miten.
Jos ei jaksa lukea, here's the plot summary: Saika on korruptoitunut poliisi. Sen yrittäessä hävittää todisteita se tuli luoneeksi niitä, koska nyt valvontakameran nauhalla on todiste miten Saika koetti murhata syytetyn (syytetyn oli tarkoitus kuolla mut Hideyoshi esti sen, naujohen oli tarkoitus näyttää muuta, mut Hideyoshi esti senkin). Saika ei tunne Hideyoshia eikä Manamea, mut nämä päihitti Washan ja Laikan (A ja B vihut) joten ainakin sen verta kovia paloja.
Käytännössä tehtävä on pitää Saika tuolla kunnes lisää poliiseja saapuu paikalle. Huone on about 5x5m ja seinät on (koska vankilan yhteydessä) paksua ja vankkaa kiveä, olkootkin et ovi ei niinkään, koska pelkkä kuulustelu huone. Kaksi konstaapelia ovella ei puutu tilanteeseen, pelkästään seuraa, Saika voi lahdata ne tarvittaessa käden käänteessä.
Saika omaa AB-statsit ja on nuoremman Tokubetsun bonarit.


Ps: NpC toki saa päättää mitä tekee, mut sen ei ole pakko olla joko tai. Jos ensin koettaa karata, mut ei onnistu, niin voi lannistua, tai vastaavasti näytellä lannistuvaa alusta alkaen ja koettaa karauttaa ovesta ulos. Halusin vain erikseen muistuttaa, et tappelu ei ole pakollista, mutta aina vaihtoehtona. Aattelin tän enemmänkin Manamelle ja Hideyoshille hyvänä tilaisuutena koettaa rauhoittaa ja olla provosoimatta, niin et taistelua ei kenties tarvittais. Miksi maintisen erikseen? Ettei tästä tulis kilpailua mis NpC tuntee pakolliseksi et NpC:n pitää tehdä jotain (tyyliin painaa tiiliä oikeassa järjestyksessä ja avaa salaoven joka vie suoraan ALi Baban luolaan :D ) //

Re: Ninjan tapa (AB)

ViestiLähetetty: 18 Huhti 2018, 19:13
Kirjoittaja Piisamirotta
Maname tarkkaili tilannetta. Hän tunsi, että hänellä ei ollut mitään sanottavaa. Silti samurai-kokelas oli todella varuillaan. Jos tämä niin sanottu poliisi oli todella rikollinen, tämä varmasti halusi ihan vaan varmuuden vuoksi silmät, jotka Maname oli valehdellut piilolinsseiksi. Toinen saattoi yrittää paeta, sen estäminen oli Manamelle melko vaikeaa hänen taistelutyylinsä vuoksi. Toisaalta jos toinen yrittäisi ottaa hänen silmänsä ja sitten kadota, se olisi eri asia. Siihen tyttö puuttuisi puolustamalla itseään. Samurai-kokelas tarkkaili Saikaa valmiina toimimaan. Onneksi hänellä oli jotain muuta kuin asetekniikoita käytössään. Jos hän olisi ollut täysin aseisiin erikoistuja, olisi tilanne erittäin vaikea. Oli myös vaihtoehto, joka tuskin pälkähtäisi Hideyoshin tai Manamen mieleen: kaikki oli vain esitystä, tuo kamerat tarkistamaan mennyt henkilö saattaisi kuulua Saikan porukkaan. Jos Saika olisi vain rauhallinen, se todistaisi Hideyoshille, että Washan tilan tarkistamaan lähtenyt olisi rikostoveri. Toisen oli nyt päätettävä mitä hän teki ja kaikki huoneessa olevat muut ihmiset odottivat tämän päätöstä.