Sivu 1/1

Jutsut ja pisteet

Lähetetty: 19 Loka 2014, 00:37
Kirjoittaja Southpaw
Jutsut ovat ninjojen erikoistekniikoita ja pohjana eri hahmojen taistelutyyleille. Siksi NTA:sta löytyykin satoja erilaisia ja eritasoisia jutsuja. Sen lisäksi että foorumilla on lähes kaikki Narutossa nähdyt tekniikat, löytyy pelistä vähintään saman verran käyttäjien itse keksimiä jutsuja, jotka sopivat Naruto-maailmaan.


Jutsut yleisesti

Kuten edellä mainittiin, jutsuja on erittäin laaja kirjo. Suuri osa jutsuista on suoria hyökkäysjutsuja, niiden lisäksi on puolustusjutsuja, nopeutta lisääviä jutsuja, kloonitekniikoita, kutsumistekniikoita ym. Foorumilla jokaisesta jutsusta löytyy kuvaus, josta ilmenee jutsun vaikutukset. Esimerkki jutsukuvauksesta:

Suiryuudan no Jutsu
Vedestä muodostuu lohikäärmeen muotoinen suuri vesipatsas, joka syöksyy valtavalla nopeudella vihollista päin ja murskaa hänet. Iskun väistäminen on erittäin vaikeaa.
Taso: A
Chakra: -30
Damage: 25


Jutsujen tasot
Foorumin jutsut on jaettu vahvuutensa perusteella eri tasoille:

D: Heikoin, genin-tasoa
C: Heikohko, genin/chuunin-tasoa
B: Keskivahva, chuunin/tokubetsu jounin-tasoa
A: Melko vahva, tokubetsu jounin-tasoa
A/A: Vahva, tokubetsu jounin/jounin-tasoa
S: Todella vahva, jounin-tasoa
S²: Äärimmäisen vahva, kage-tasoa

Karkeasti sanottuna seuraavan tason jutsu on alempaa aina tuplasti tehokkaampi. Ohessa taulukko antamaan hivenen kuvaa siitä, kuinka paljon eri tasojen hyökkäysjutsut keskimäärin tekevät vahinkoa:

D: -3hp
C: -6hp
B: -12hp
A: -22hp
A/A: -40hp
S: -75hp
S²: -130hp

Luonnollisesti jutsuja on lukemattomia erilaisia, kuten hyökkäävät tekniikat, puolustavat tekniikat ja epäsuorat tekniikat kuten esim. sarjassa nähdyt kage bunshinit, kagemanet, näkymättömyysjutsut ym. Foorumia selailemalla on helppo saada kuva siitä, mille tasoille eri jutsut sijoittuvat.


Miten jutsuja saa?

Tehdessäsi uuden hahmon, saat valmiiksi kolme D-tason jutsua sekä lisäksi Henge no jutsun ja Bunshin no jutsun, jotka ovat joka hahmolle pakollisia jutsuja. Tästä eteenpäin jutsuja saa pääsääntöisesti tehtäviä tekemällä. Suorittamalla D-tehtävän saat D-tason jutsun, suorittamalla C-tehtävän saat C-tason jutsun, suorittamalla A/A-tehtävän saat kaksi A-tason jutsua tai A/A-jutsun jne. Koska jutsu vastaa aina kahta alemman tason jutsua, voit esim. suoritettuasi B-tehtävän ottaa hahmollesi kaksi C-jutsua. Melko yksinkertaista, eikö?

Tehtävän suoritettuasi, uusia jutsuja kuuluu pyytää Kääröjen kammiossa. Kun pyyntösi hyväksytään, saat jutsun käyttöön hahmollesi!


Mistä jutsuja löytää?

Naruto the Alliancessa hahmojen jutsut koostuvat yleensä sekä Narutossa nähdyistä että itse keksityistä jutsuista. Hahmojen taistelutyylit pyritään pitämään suhteellisen uskollisena mangalle, mutta monissa tapauksissa tasapainoa eri jutsujen välillä on paranneltu.

Valmiita jutsuja (sekä käyttäjien keksimiä että suurin osa Narutossa nähdyistä) löytyy Kääröjen kammiosta aiheesta Virallinen jutsulista. Sinne on koottu kaikki yleisesti hyväksytyt jutsut, joita monilta hahmoilta löytyy. Tämän lisäksi eri kylien ninja-akatemioihin on koottu kylille ominaisten klaanien ja verirajoitteiden tekniikat, esim. sharingan (Konohassa) ja nukkejen hallinta (Sunassa).

Tämän lisäksi jutsuja voi keksiä itse käyttäen omaa mielikuvitustaan tai käytämällä mangaa, nettiä tai animea apunaan. Hyviä sivuja, joista löytyy tietoa jutsuista, ovat esim. leafninja.com ja naruto-kun.com. Itse keksittyjä jutsuja pyydetään samalla tavalla Kääröjen kammiossa ja jos ne ovat peliin sopivia, saat ne käyttöön hahmollesi.


Jutsujen uppiminen

Suorittaessasi tehtäviä ei ole suinkaan pakko ottaa aina uusia jutsuja, vaan voit käyttää palkintojasi myös vanhojen jutsujen tehostamiseen. Tätä kutsutaan jutsujen uppimiseksi. Saadessasi uuden jutsun se on perustasollaan eli tasolla 1. Kun upit jutsua kerran, se saavuttaa tason 2 jne. Kun jutsu saavuttaa maksimitason, sitä ei voi enää uppia. Yksi uppiminen maksaa aina saman tason palkinnon eli esim. B-tason jutsun uppiminen maksaa aina B-palkinnon.

Seuraavassa on esitetty taulukko, joka kuvaa eri tason jutsujen uppimista. Saat jokaisen jutsun kohdalla valita laitatko upit chakramaksun pienentämiseen vai vahingon nostamiseen, mutta et voi jakaa uppeja molempiin. Jos siis jonkun tekniikan kohdalla laitat ensimmäisen upin chakramaksun vähentämiseen on seuraavatkin upit laitettava siihen. Vastaavasti jos nostat upilla tekniikan vahinkoa, muutkin kyseisen tekniikan upit on laitettava vahingon nostamiseen.

Viimeisen tason muoto tarkoittaa esim. jutsun laajenemista, jotain kivaa lisää yms. Nämä ovat hiukan jutsukohtaisia ja niitä saa itse keksiä. Voit myös katsoa kokeneempien pelaajien kuvauksista esimerkkiä siitä millaisia muotoja he ovat jutsuilleen keksineet.

D1: 0
D2: +1 damage tai -1 chakra + muoto

C1: 0
C2: +1 damage tai -1 chakra
C3: +2 damage tai -2 chakra + muoto

B1: 0
B2: +1 damage tai -1 chakra
B3: +2 damage tai -2 chakra
B4: +3 damage tai -3 chakra + muoto

A1: 0
A2: +1 damage tai -1 chakra
A3: +2 damage tai -2 chakra
A4: +3 damage tai -3 chakra
A5: +5 damage tai -5 chakra + muoto

A/A1: 0
A/A2: +1 damage tai -1 chakra
A/A3: +2 damage tai -2 chakra
A/A4: +3 damage tai -3 chakra
A/A5: +7 damage tai -7 chakra + muoto

S1(1): 0
S1(2): +5 damage tai -5 chakra
S1(3): +15 damage tai -15 chakra + muoto

S²(1): 0
S²(2): +10 damage tai -10 chakra
S²(3): +30 damage tai -30 chakra + muoto

Huom: S² upitaan täyteen S1-palkinnoilla. A/A-tekniikoissa taas ensimmäinen taso hankitaan kahdella A-palkinnolla, mutta sen jälkeen tarvitaan vain 1 A-palkinto per uppi.


Pisteet

Kun hahmosi saa ylennyksen geninistä chuuniniksi, saat käyttöösi 10 pistettä, jotka voit jakaa haluamallasi tavalla eri taistelutyylien kesken. Jos hahmosi käyttää esimerkiksi lääkintätekniikoita ja vesitekniikoita, voit jakaa pisteet näiden kahden tyylin välille esim. 3 pistettä vesijutsuihin ja 7 pistettä lääkintään. Mitä enemmän hahmon taistelutyyli on keskittynyt tiettyihin tekniikoihin, sitä tehokkaampia nämä tekniikat ovat. Huomaathan, että jos hahmollasi on paljon eri luokan tekniikoita, et välttämättä saa kaikista jutsuja korkeimmilta tasoilta! Jos siis haluaa useampia erilaisia tekniikoita, voi lisää pisteitä hankkia ottamalla ammattietuina lisää pisteitä.

Piste-edut ja -rajoitukset menevät seuraavien taulukoiden mukaan:

Chuunin & TBJ
1p = +1dmg/-1ch, B-tasolle asti
2p = +1dmg/-1ch, A-tasolle asti
3p = +2dmg/-2ch, A-tasolle asti
4p = +2dmg/-2ch, A/A-tasolle asti
5p = +2dmg/-2ch, A/A-tasolle asti
6p = +3dmg/-3ch, S-tasolle asti
7p = +3dmg/-3ch, S-tasolle asti
8p = +3dmg/-3ch, S2-tasolle asti
9p = +4dmg/-4ch, S2-tasolle asti
10p = +4dmg/-4ch, S2-tasolle asti

Jounin, eJounin & Kage
1p = +1dmg/-1ch, A-tasolle asti
2p = +1dmg/-1ch, A-tasolle asti
3p = +2dmg/-2ch, A/A-tasolle asti
4p = +2dmg/-2ch, A/A-tasolle asti
5p = +2dmg/-2ch, S-tasolle asti
6p = +3dmg/-3ch, S-tasolle asti
7p = +3dmg/-3ch, S2-tasolle asti
8p = +3dmg/-3ch, S2-tasolle asti
9p = +4dmg/-4ch, S2-tasolle asti
10p = +4dmg/-4ch, S2-tasolle asti

Huom! Piste-etujen suhteet et saa valita otatko damageplussaa vai chakramiinusta! Pisteissä edut menevät aina siten, että damagea tuottaviin tekniikoihin tulee damageplussa ja chakramiinuksen saa vain niihin tekniikoihin, jotka eivät tuota damagea tai muuta vahinkoa. Muista myös, että jutsujen saamiseen vaikuttaa myös hahmon taso. Vaikka 10 pisteen erikoistuja saakin jutsuja S2-tasolle asti, chuunin-tasoiselle hahmolle ei silti hyväksytä S2-tason jutsuja, koska hahmon chakrat tuskin riittävät jutsun tekemiseen.